Soupeřem FK Tachov byl ve třetím kole divize  FC ZVVZ Milevsko. Po vysoké výhře s Českým Krumlovem (5:0) si Tachované věřili i proti dalšímu soupeři z jihu Čech, ale cestu za bodovým ziskem se notně zkomplikovali. Výhra 5:3 pro FK se zrodila v závěru utkání.  

Domácí vedli po půlhodině hry 2:0, ale Tachov ještě do přestávky srovnal. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a prvních deset minut jsme byli lepším týmem. Pak ale přišel rohový kop domácích a my v něm opět propadli," žehral na špatné bránění této standardky trenér FK Tachov Zdeněk Bečka. „Jeho svěřenci byli po inkasované brance jako opaření, ale postupně se opět zvedali. „V době, kdy jsme měli herně navrch, přišla další naše chyba a standardní situace, kterou domácí využili," popsal další branku trenér a dodal: „Musíme se na bránění těchto situací v tréninku zaměřit." Závěr poločasu ale patřil hostům, kteří poslední čtvrthodinu dominovali a převahu vyjádřili i gólově. Po přestávce přišlo vyloučení hráče Milevska a jak už to tak bývá, domácí to ještě více semklo.

„Bohužel, my hráli jako když se nám nemůže nic stát. Až po obdržené brance se kluci probudili a zpnuli," poznamenal Bečka. Ten má k dispozici kvalitní kádr a to se také projevilo. Do hry šel Hudec a byl autorem vyrovnávací branky. „Je mě jasné, že pro kluky na lavičce to není lehké, ale taková kvalita v Tachově zatím nebyla a pro hráče, kteří byli v minulosti v základu je to nová situace.

Vážím si ale jejich přístupu a právě oni přinesli na hřiště nový vítr a přispěli svou kvalitou k naší výhře," chválil atmosféru a přístup všech hráčů tachovský trenér.  „Pro nás je to cenné vítězství z hřiště soupeře, i když se nerodilo lehce. Sice máme stále na čem pracovat, ale jsem spokojený s výsledkem a až na menší pasáže i s hrou," neskrýval radost Bečka.