Los dvaadvacátého kola fotbalové 1. A třídy proti sobě svedl nováčka soutěže, Tj Chodský Újezd a čtvrtý celek průběžné tabulky TJ Zruč. Hosté se ukázali jako kvalitní celek, ale Dufkovo hoši zabojovali a zvítězili 3:1.
Utkání začalo oboustranně opatrně, žádné mužstvo nechtělo udělat chybu, a tak se hrálo pohybovala převážně mezi šestnáctkami. S postupem času se stále více začali prosazovat favorizovaní hosté.

„Hráli důrazně a vytvořili si převahu, kterou zúročovali při zejména standardních situacích při nichž uplatňovali svou výškovou převahu. V tuto dobu jsme nehráli dobře, nešla mám přihrávka a nebyli jsme nebezpeční ani po stranách, kde jsme chtěli hrát. Když už jsme se dostali do brejku nebo do slibné situace přišla špatná přihrávka," řekl k k dění na trávníku trenér domácího Chodského Újezdu Jiří Dufka. Hosté svoji převahu zúročili ve 34. minutě, kdy po skrumáži zahrál rukou při pádu v šestnáctce Beneš a sudí nařídil penaltu, kterou hosté proměnili.

Do přestávky byli Zručtí lepším mužstvem a pro domácí bylo štěstí, že svou místy drtivou převahu nedotáhli přetavit v další branku. „My jsme se bránili jen dlouhými odkopy a po jednom z nich se dostal ve 40. minutě k hlavičce Hanko, avšak zakončil nepřesně. Soupeř nadále útočil a ve 45. minutě jsme si vybrali velké štěstí, když jsme neodkopli míč po závaru, míč se dostal k hostujícímu kapitánovi a jeho krásná rána skončila jen těsně vedle," popsal kritické chvíle trenér.

Druhý poločas začali domácí aktivněji a už v 51. minutě po akci J. Pikla a Chvala skóroval do prázdné branky Beneš 1:1. Zruč začala ztrácet na jistotě a domácím narostla křídla. V 59. minutě parádně trefil z pětadvaceti metrů J. Pikl a rázem bylo 2:1. Domácí byli v této fázi aktivnější. V 67. minutě dostal přihrávku za obranu Pešta zbavil se obránce a hledal volného Chvala. Do cesty míče se postavila ruka protihráče a míč si na značku pokutového kopu postavil Chval. Jeho neomylnost vzala za své a stav se tak neměnil. Hosté vycítili šanci a dlouhými kopy do šestnáctky soupeře byli nebezpeční. S blížícím se koncem zápasu stále více otevírali obranu a v 85. minutě toho využil po ukázkové akci spoluhráčů kanonýr Chval.

„Hosté hrají na špici bez ambicí na postup a tak můžou nastupovat v klidu. Na nás byla znát nervozita a odpovědnost, která nám svazovala nohy. V prvním poločase jsme si nebyli schopni kloudně přihrát a hosté poločas zaslouženě vyhráli. Po přestávce nás rychlý gól uklidnil a myslím, že jsme byli po zbytek utkání lepším týmem. Kluci byli hlavně pohyblivější, zpřesnili hru a zaslouženě výsledek otočili," zhodnotil zápas Dufka.

TJ Chodský Újezd – TJ Zruč 3:1
Poločas: 0:1. Branky: Beneš, Chval, Pikl – Trnka. Rozhodčí: Červený. ŽK: 2:2. Diváci: 120.

Ch. Újezd: Slivoně – Beneš, Suchý, Riška, Kurčík (70. Medek), L. Pikl ml. (80. L. Pikl st.), J. Pikl, Hanko (46. Ovčačík), Trejbal, Pešta, Chval.