Mužstvo Tachova se po výhře v Karlových Varech představilo ve druhém kole divize na domácím trávníku proti TJ Sušice. V bojovném derby hrozili hosté z protiútoků hlavně v prvním poločasu. Po přestávce už byli domácí jasně lepší, ale přes velkou územní převahu dokázali zvítězit „jen" 2:0. Snaha domácích o zdolání obraného valu Sušice přišla často vniveč, výjimkou byly dvě gólové střely Hudce. V dresu Tachova se „ukázaly", kromě zraněného Knakala, všechny posily.

Hosté začali nebojácně a už ve čtvrté minutě se po uklouznutí Krále řítil na branku Tachova Kočí, ale Tušl zabránil nejhoršímu. S přibývajícími minutami měl míč na svých kopačkách častěji Tachov a hosté se „zakopali" na své polovině. V 11. minutě se poprvé prosadil ve vzduchu tachovský odchovanec Dvořák, jeho hlavička šla vedle. Další minuty byly ve znamení „dobývání" obranného valu hostů, kteří soupeře nepustili do slibného zakončení. Pro diváky nijak atraktivní pasáž skončila 20. minutou, kdy se prosadil hlavou Sadílek, ale míč si cestu mezi tyče nenašel. O tři minuty později zakončoval nepřesně Dvořák.

Na konci 30. minuty se dostal k míči po zaváhání obrany domácích Vrhel, ovšem ani on neměl přesnou mušku. Brankou neskončil ani průnik tachovského Dvořáka, který dělal sušické obraně velké starosti. Ve 35. minutě předložil nezištnou přihrávku Hudcovi a ten nedal gólmanovi šanci – 1:0. Přes obdrženou branku hosté neopustili obranný val a jen čekali na příležitost k rychlým protiútokům. Minutu po vedoucí brance se neprosadil Šácha. V dalším průběhu utkání hlavičku Dvořáka kryl gólman Jarolím a ve slibné pozici pálil nad branku Folejtar. Ve 40. minutě měli hosté k vyrovnání nejblíže. Po ojedinělém protiútoku ale Kočí ve slibné pozici hlavičkoval mimo branku. V závěru poločasu Folejtarovu „jedovku" vyrazil Jarolím s námahou na rohový kop a po jeho zahrání přišla „trma, vrma", kterou střelou nad zakončil Kovařík.

Po změně stran už byla hra zcela v režii domácího celku, který se ale v koncovce dlouho nedokázal prosadit. V 54. minutě pálil vedle Sadílek, po rohovém kopu se neprosadil Tušl. V 61. minutě přišel průnik Habarta, jenž dal „pod sebe" Folejtarovi a jeho střela skončila nešťastně na zádech spoluhráče Dvořáka. Útočné snažení domácích přerušil v 69. minutě Kočí, ale zůstalo jen u pokusu ztéci branku.

Tachované se druhé trefy v síti Sušice dočkali v 75. minutě, kdy míč poletoval v šestnáctce hostů, aby skončil na kopačce Hudce a ten poslal míč pod padajícím gólmanem do sítě – 2:0. O minutu později dal o sobě vědět opět Kočí, ale spolehlivý Král jej „vymazal". Na 3:0 mohl zvýšit střídající Bezděk, ale nejhoršímu zabránil Gill, který o poločasové přestávce vystřídal v brance zraněného Jarolíma. Na straně hostů stála za zaznamenání střela Sedmáka, která šla ale nad branku. Domácí si výhru v závěru suverénně pohlídali.

„Bylo to bojovné utkání. Myslím si, že jsme byli po celé utkání lepším mužstvem, měli ale problém vstřelit gól. Pořád jsme útočili do plných. Čekal jsem, že se prosadíme po nějaké standardní situaci, to se nám nepovedlo. Musíme být spokojeni se ziskem bodů a připravit se na další utkání," zhodnotil zápas domácí trenér Zdeněk Michálek.

Tachov: Houdek - Kovařík, Král, Šácha, Habart, Viterna, Sadílek, Hudec, Dvořák, Folejtar, Tušl. Střídali Ruda, M. Šácha, Bezděk a Stružka.