Po sestupu z přeboru si málokdo ve Stříbře připouštěl, že by mužstvo bylo v 1. A třídě po podzimní části až čtrnácté. Skutečnost je ale taková, stříbrské fotbalisty čeká náročná příprava a o klidu na ní se nedá mluvit.

V současné době sice žije Stříbro cyklokrosovým šampionátem, kolem stadionu a i přímo na něm je už postavena trať. Nicméně, fotbalisté Baníku zahájili přípravu a trenér Jaroslav Patočka naordinoval svým svěřencům tréninky třikrát v týdnu. „K dispozici máme jednou týdně tělocvičnu v místním gymnázium a dvakrát budeme využívat plochy na stadionu a okolní terény," byl konkrétnější trenér. Podle jeho slov má zimní příprava svá pravidla a není důvod na nich nic měnit.

"Hráči musí získat fyzickou kondici a samozřejmě v závěru přípravy herní pohodu. Záleží na přístupu kluků, doufám že pochopí vážnost situace a k tréninkum přistoupí zodpovědně," dodal Patočka. Mužstvo absolvuje také v rámci přípravy čtyřdenní soustředění. Jinak se mužstvo  představí už 22. února v ostrém utkání, kdy hraje pohár ČMFS.

„Máme naplánovaná přátelská utkání, turnaj hrát žádný nebudeme," poznamenal Patočka.
S jakým kádrem půjde Baník do jarních bojů je ještě v jednání, ale nejdůležitější je fakt, že se podařilo vedení klubu prodloužit hostování Tyra z Chrástu.

„Jsem rád, že jsme se dohodli. Jde o velmi zkušeného hráče a pokud byl zdraví, tak nám hodně pomohl. V jednání je také hostování Ladislava Čížka, který se u nás připravoval už v létě, ale pak musel na přání sponzora do Rozvadova. V současné době jsme ale s jeho mateřským oddílem FK Tachov dohodnuti a v těchto dnech vedeme jednání s hráčem o podmínkách jeho působení v Baníku. Máme ještě „rozjednané" některé hráče, ale konkrétnější v těchto případech nebudu," řekl nám ke kádru předseda klubu B. Stříbro Jiří Kertis.