V sobotu se po dvaceti letech vrací do Tachova ligová soutěž ve fotbalu. Domácí vstoupí do České fotbalové ligy zápasem s FK Štěchovice. Utkání se hraje v 10.30 hodin.

Trenér Stanislav Purkart, který naskočil do přípravy deset dní před začátkem soutěže, si pochvaloval pracovitost hráčů na tréninku a věří, že se situace kolem výměny trenéra uklidnila. Do utkání jdou všichni s odhodláním uspět.

„Můžu jen potvrdit, že kluci poctivě trénovali. Toho času na změnu stylu, kdy chceme hrát více kombinačně, moc nebylo, ale něco jsme si řekli a už v utkání proti Klatovům tam byly určité prvky vidět," pochvaloval si přístup hráčů nový kouč, jenž zná Štěchovice z dřívějšího působení v Domažlicích. „Hrají ze zajištěné obrany na rychlé protiútoky. Mají vzadu vysoké hráče, takže ze standardek se prosazovat bude velmi těžké," řekl na adresu soupeře tachovský lodivod. A jaký recept bude platit na jeho obranu? „Chceme se prosadit kombinační, nátlakovou hrou a přinutit obranu Štěchovic k chybám. Je to první zápas, uvidíme podle vývoje, ale chceme naplno bodovat. Chtěl bych tímto pozvat příznivce do ochozů aby vytvořili pro hráče dobrou kulisu," řekl Purkart.

V Tachově se konají o víkendu historické slavnosti, ale přístup ke stadionu by neměl být omezený.

„Ke stadionu žádná uzavírka nebude. Diváci by se měli pohodlně dostat autem až na parkoviště u stadionu, i když to před koupalištěm může být v těchto vedrech plné. K dispozici ale budou parkoviště přímo za stadionem a u Rychty. Jen bych požádal příznivce aby přišli na utkání s časovým předstihem a ne na poslední chvíli. Pak by se mohly tvořit u vstupní brány, kde probíhá rekonstrukce, zbytečné fronty," dodal Móži.

„Nechytal jsem v Tachově snad patnáct let. Věřím, že to bude dobrý zápas a chtěl bych pozvat všechny příznivce, ať je pořádná atmosféra," vzkazuje fanouškům Radek Sňozík.

Utkání řídí od 17.00 hodin Makovička.