Domácí si chtěli spravit chuť po kruté prohře s Chotíkovem. Ale v posledních utkáních trápí tým velká marodka a trenéru Klapáčovi chybělo celkem pět hráčů základní sestavy – obránci Klíma, Pouska a distancovaný Vávra a útočníci Čadek a Báča. Do sestavy se vrátil po dlouhé pauze Hřebík.
Domácí tedy nastoupili s převážně nezkušenou juniorskou obranou a na hřišti to bylo znát. Nejdek od začátku utkání vyvíjel velký tlak a Hliboký v brance předváděl opět skvělý výkon. Odolával až do 14. minuty, kdy se prosadil Daniel Záhora, kterému asistovali Tomáš Jakubal a Funk. Domácí ovšem v následné přesilovce v 16. minutě vyrovnali, když tvrdou ranou od modré gólmana Pavla Jakubala překonal Bartoš. První třetina skončila smírně 1:1. Bohužel pro domácí musel z utkání odstoupit pro zdravotní problémy Jirků.

Druhá třetina herně připomínala první, Nejdek byl lepší, ale Tachov se postupně vymanil z tlaku a občas zahrozil, i když střelci vyšli naprázdno. Naopak hosté se ve 25. minutě opět ujali vedení. Hlibokého překonal Lešťák, jemuž asistoval Gerát. Tachov již nedokázal odpovědět a navíc po nešťastné srážce přišel o obránce Bartoše, který byl odvezen do nemocnice na šití. Zbylé dvě obranné dvojice byly stále přetížené a soupeř zvyšoval tlak a podařilo se mu do druhé sirény ještě zvýšit náskok na 3:1. Střelcem byl tentokrát Matěj Záhora. Stav 3:1 po druhé třetině nebyl ještě nijak dramatický.

Do třetí třetiny sice Tachov nastoupil s odhodláním se ještě porvat o výsledek, ale bohužel hned ve 42. minutě po chybě obrany Nejdek opět skóroval a za stavu 4:1 byla patrná ve tvářích domácích frustrace. Soupeř definitivně rozhodl dalšími dvěma góly ve 49. respektive v 50. minutě. Střelci gólů byli postupně Florian, Kopfstein a Louthan. Domácím selhala i koncovka při brejkových šancích a zkorigovat se podařilo až Kubešovi, který krásným blafákem do bekhendu skóroval v 53. minutě. Ale letargie tachovských pokračovala a definitivní tečku za skóre udělal Mudra, který zvýšil na 2:7 z pohledu Tachova. Tachov utrpěl druhou porážku v řadě a spadl na třetí místo o bod za druhé Klatovy. Do Klatov jedou tachovští hokejisté zítra, tedy v sobotu 3. prosince, takže zde sehrají zápas o druhé místo.

Hodnocení: „Bohužel nás v současné době decimuje marodka a pracovní povinnosti některých hráčů. Poslední dvě utkání jsme nehráli v optimální sestavě a je to velmi znát. Doufáme, že na zápas v Klatovech budeme již kompletní, protože soupeř nám bude chtít rozhodně oplatit porážku z Tachova a my naopak chceme konečně opět bodovat," uvedl manažer týmu Petr Vrána.

Statistika:

HC Tachov – HC Rebel Město Nejdek 2:7
Třetiny: 1:1; 0:2; 1:4. Góly domácích: 16. Bartoš, 53. Kubeš. Oslabení: 5:5. Využití 1:0.
Sestava domácích: Hliboký (Besta) – obrana: Bolonin, Mucha, Šimůnek, Bartoš, Machač. Útoky: Poncar, Kubeš, Beleš – Hřebík, Malý, Dlouhý – Dušek, Jirků, Sluka.

Petr Vrána