okejisté HC Tachov v Plzni proti týmu HC Holýšov. Na jeho ledě zvítězili 1:5 a dostali se do čela elitní skupiny Krajské soutěže.
Po předchozím domácím vítězství 4:1 nad Holýšovem a venkovním vítězství 5:1 v Rokycanech nad týmem Strašic zajížděl v neděli celek HC Tachov do plzeňské Kooperativy arény k odloženému utkání pátého kola s Holýšovem do plzeňské Kooperativa arény.

„Po sobotním úporném a nepohledném utkání se očekával, vzhledem k soupeři, rychlý hokej což nám zásluhou dobré fyzické kondici hráčů plně vyhovuje," zahnal jakékoliv  pochybnosti o únavě tachovských hokejistů po předchozím utkáních jejich manažer Petr Vrána.

Utkání začalo v rychlém tempu a zpočátku se střídaly šance na obou stranách. V 10. minutě otevřel skóre Raba a poslal Tachov do vedení. O dvě minuty později se prosadil Dlouhý a tím se uzavřel brankový příděl první třetiny.

Ve druhé častí hry se po akci Schickera trefil Beleš a hosté hráli ve velké pohodě. „Hráči na rozdíl od předchozího zápasu v Rokycanech plnili pokyny trenéra Brzobohatého na sto procent," chválil hokejisty Tachova manažer a popsal další důležitý moment utkání. „Ve 23. minutě sice soupeř snížil, když gól byl připsán holešovskému Šmídovi, ale ve skutečnosti byl vlastní. Po nešťastném odrazu od zadního mantinelu po přihrávce našeho beka se puk odrazil od brusle gólmana Hlubokého do branky." Tachov se ovšem nenechal takto obdrženou brankou znervóznit a pokračoval v tlaku, který vyústil druhou trefou Dlouhého – 1:4.

I ve třetí třetině se hrál pohledný hokej. Tachov nepřipustil žádné zaváhání a ojedinělé šance Matějovského či Laurenčíka zlikvidoval opět v pohodě chytající Hliboký. Skóre zápasu uzavřel ve 45. minutě svým druhým gólem Beleš.
„My se po dobrém výkonu a šňůrou tří vítězství v řadě dostali do čela tabulky a pozici můžeme uhájit už v neděli, kdy nastoupíme v ČEZ aréně proti týmu Radobyčic," pravil na závěr spokojený Vrána.

HC Holýšov – HC Tachov 1:5 (0:2, 1:2, 0:1).
Branky: 23. Šmíd – 10. Raba, 12. Dlouhý (Beleš), 21. Beleš (Schicker), 24. Dlouhý (Malý), 45. Beleš (Martinec, Malý). Rozhodčí: Liška – Kotyza, Holý. Vyloučení: 1:2. Diváci: 30.

Tachov: Hliboký – Černý, Klíma, Beleš, Mucha, Bolonin, Schicker, Malý, Martinec, Raba, Morgenstein, Dlouhý, Krause, Báča. Trenér R. Brzobohatý.