Po výhře Buldoků s Omegou trans (6:3) v prvním finále play off skupiny B Krajské soutěže Plzeňského kraje v ledním hokeji přišla netrpělivě očekávaná odveta. Omega oplatila Stříbru porážku stejným skórem 6:3 a tak o prvenství rozhodovaly nájezdy. V těch byl úspěšný jen stříbrský Staněk. Buldoci se tak stali vítězi skupiny B a postupují do elitní skupiny.

Oslabení Buldoci nezachytili úvod utkání a soupeř je přistihl v nedbalkách. „K zápasu jsme odjeli notně oslabeni a   během úvodních pěti minut inkasovali čtyři branky, ze kterých se kluci prakticky dostávali celé utkání," popsal katastrofální úvod trenér Buldoků Pavel Bobr. Stříbrští se ale nevzdali a bojovali o zvrat v utkání.

„Kluci se snažili,  avšak žalostná koncovka bránila vylepšení skóre, které pro nás nebylo lichotivé. Omega hrála líbivý hokej, který měl mezery v rozehrávce i obraně. My je ale nedokázali potrestat," posteskl si stříbrský kouč. Pro Buldoky nepříznivé skóre se nezměnilo ani po trestném střílení Šůchy.

V závěrečné třetině se povedlo Buldokům snížit stav na rozdíl dvou branek – 4:2. Ovšem domácí využili otevřené obrany Buldoků a kontrovali – 5:2.  V koncovce zápasu domácí přidali další gól a ten rozhodl o konečném stavu druhého finále ve prospěch Omegy – 6:3. Tím došlo k vyrovnání stavu zápasů na 1:1 a o zisku prvenství v soutěži měly rozhodnout závěrečné nájezdy.

„V těch dominoval gólman Pavel Packan, který nedal soupeři šanci a vychytal všechny tři nájezdy. Jelikož úspěšným exekutorem druhého nájezdu Buldoků byl kanonýr Petr Staněk, stali jsme se vítězem celé soutěže skupiny B a postupujeme také do  elitní skupiny Krajské soutěže," neskrýval radost Bobr.

Omega trans –  HC Buldoci  6:3 (4:0, 0:1, 2:2).
Branky:   Brötcher 1+0, Karpíšek 1+0, Linet 1+0, Kabát 2+0, Soukup 1+2 – Staněk 1+0, Šůcha 1+2, Sládek 0+1. SN:  0:1 (Staněk). Vyloučení:  3:2. Diváci: 20.
Buldoci: Packan – Holák, Houdek, Šůcha, Staněk, Panuška, Sládek, Bárta, Červenka, Bobr, Polívka, Brunclík.