Přesto Tachovští nastoupili do utkání čtvrtfinále s odhodláním prodloužit sezónu v KLM.
První utkání hrané v pátek v Kooperativa aréně v Plzni ovšem přineslo krutou porážku 13:3 ve prospěch Kaznějova. Tachovským hokejistům nevyšel vstup do utkání a rozhodnuto bylo již po první třetině, kterou prohrál Tachov 6:0. Týmu hostí tentokrát nevycházelo vůbec nic a soupeř byl ve všech směrech lepší.

Čtvrtfinále se ovšem hraje na dva vítězné zápasy a skóre nehraje žádnou roli. Proto se tachovští chtěli pokusit sérii prodloužit v odvetě hrané v neděli na domácím ledě. Do utkání vstoupili dobře a hrál se velmi pohledný, rychlý a tvrdý hokej z obou stran. Po první třetině svítil na ukazateli skóre stav 0:0.
Do druhé třetiny nastoupila obě mužstva s plným nasazením. Skóre ovšem otevřeli hosté, kdy střelu Miloše Sýkory od modré tečoval nešťastně vlastní bek do sítě Chlada. Tachov ovšem nehodlal složit zbraně a již půl minuty později vyrovnal na hraně brankoviště důrazný Kubeš, jemuž asistovali Malý a Beleš. Kaznějov ale ve 27. minutě strhl vedení opět na svou stranu. Po akci Markova skóroval Ruprecht a skóre 1:2 ve prospěch hostí vydrželo do konce třetiny, i když Tachovští měli několik šancí a po střele Jirků zazvonila horní tyč za zády hostujícího gólmana Gajdošíka. Tachov se snažil o vyrovnání, ale individuální chyby ho srážely a po jednom závaru před Chladem, kdy mu po zákroku vypadla hůl z ruky, ho snadno překonal Baďouček po přihrávce Samka. Tachov se ovšem stále snažil a dostával do šancí a jednu z nich po rychlém brejku zakončil pěkným blafákem Kubeš.

Do třetí třetiny nastoupil Tachov s jednogólovým mankem. 52. minuta znamenala navýšení náskoku Kaznějova, když Matěj Sýkora projel celé hřiště a nedal Chladovi v brance Tachova žádnou šanci. Prezentoval se ovšem nepříliš sportovním gestem vůči tribuně domácích příznivců, což vzbudilo emoce na tribuně i lavičce domácích. V 57. minutě ještě vykřesal jiskřičku naděje pro Tachov Dušek, který vrátil do sítě puk vystřelený Báčou, na nějž reagoval hostující gólman Gajdošík vyražením puku před sebe. Závěr zápasu se odehrál za velkého tlaku Tachova ve snaze o vyrovnání. Tachov si vzal dvě minuty před koncem oddechový čas a zkoušel vyrovnat v power-play. Ovšem tachovské naděje definitivně zhasly půl minuty před koncem třetí třetiny, kdy do prázdné branky Tachova skóroval Potůček po přihrávce Baďoučka a tím definitivně posunul Kaznějov do semifinále KLM.

Poslední utkání v aktuálním ročníku KLM zhodnotil manažer týmu HC Tachov Petr Vrána: „Druhé čtvrtfinále jsme odehráli velmi dobře, rozhodnuto bylo až v poslední minutě. Výborně zachytal gólman Jakub Chlad, který je velkým příslibem pro budoucnost, je mu pouhých 16 let. Pochvalu zaslouží kompletní tým. Mrzí nás pouze individuální chyby, které vedly ke gólům soupeře."

„První ligová sezóna dopadla nakonec nad očekávání, první polovinu soutěže jsme hráli o čelo tabulky, pouze absence pěti hráčů základní sestavy nás nakonec poslala na šesté místo," uvedl dále Vrána.
„Sezónu jsme dohrávali s mužstvem složeným převážně z dorostenců a juniorů, kteří teprve sbírají zkušenosti s mužským hokejem. Citelně chyběli zraněný Poncar, pracovně mimo Tachov odvelený střelec Dlouhý i bojovník Schicker a také bek Pouska, který v prosinci odešel do Příbrami pomoci zachránit soutěž v bývalém působišti. Celkově jsme tedy spíše spokojeni a již stavíme strategii na novou sezónu v této soutěži. Doufáme v návrat všech opor a v jednání jsou také další posily. Sahat ovšem chceme také do vlastních řad, máme ještě v záloze několik šikovných dorostenců, kteří by se postupně měli zapracovat do mužstva. Poděkování patří všem hráčům, kompletnímu realizačnímu týmu v čele s trenéry Klapáčem a Brzobohatým a také vedení klubu a v neposlední řadě Městu Tachov za dlouhodobou podporu."