Hokejisté Škody Plzeň v sedmém kole extraligy rozdrtili Dynamo 10:2 a potvrdili, že doma nikoho nešetří. Desítku tu před dvanácti dny načepovali i Olomouci.

Škodovka tak v HM Areně slavila čtvrtou domácí výhru po sobě a v soutěži třetí v řadě. Nad plzeňským ledem znovu zněl vítězný song momentálně zraněného Ryana Hollwega.

K vysoké výhře se Indiáni odrazili v prostřední třetině, kdy do pardubické sítě nasázeli pět gólů. První dvacetiminutovka totiž debakl hostů ještě nenaznačovala.

Plzeň sice na střely vedla 15:5, ale stav byl 1:1.

Ve 13. minutě se totiž Indiáni nechali zavřít ve vlastním pásmu. Vyhozený puk zachytil před modrou Trončinský a jeho nahození překvapivě zapadlo do růžku plzeňské klece. Brankář Svoboda měl zakrytý výhled.

Inkasovaný gól ale domácí zdravě naštval.
Zrychlili hru, měli tlak a před koncem třetiny srovnali. Po Stachově přihrávce zpoza branky vymetl horní roh Kacetlovy svatyně Kubalík. Pro indiánského snajpra šlo o osmý gól v sedmém zápase.
V druhé třetině pak Škodovka čtyřmi góly během 12 minut zlomila odpor soupeře.

Ve 22. minutě se sice domácí bránili v oslabení, ale Gulaš vyrazil do útoku, po levém křídle se protáhl přes obránce až před Kacetla a překonal ho mezi betony. O šest minut později projel do útočného pásma rychle Kracík, vyhnul se obránci a trefou pod horní tyč zvýšil vedení na 3:1.

Jaroslav Kracík
Vyhráli jsme pár zápasů, ale je třeba jet stejně dál, říká útočník Kracík

„Jejich beci asi blbě střídali, projel jsem před bránu a poslal puk pod víko. Bylo to i o štěstí,“ říkal útočník.
V čase 30:07 v početní výhodě přidal volný Gulaš svou druhou trefu v zápase a o minutu a čtyři vteřiny později už domácí vedli 5:1.

Útok potáhl Kindl. Jeho střelu zpoza obránce Kacetl ještě vyrazil, ale dojíždějící Stach už trefoval odkrytou klec. Zdrcený brankář se nechal vystřídat Růžičkou.
V závěru třetiny, kdy se Plzeň bránila ve třech, sice hosté skórovali, ale sudí už předtím přerušil hru, takže se stav neměnil.
I diky Svobodovi přečkali Indiáni zbytek oslabení a před pauzou z dalšího přečíslení znovu skórovali. Růžičku překonal Sklenička.

Dynamo potom ve třetí části sice snížilo, tečí se prosadil explzeňský útočník Ján Sýkora, ale tím se hosté definitivně vyčerpali.

Naopak plzeňský brankostroj rozjásal pět a půl tisíce diváků dalšími čtyřmi góly.
Podělili se o ně Straka, Mertl, Gulaš, který završil hattrick, a pokoření hostů poté v čase 59:31 dokončil desátým gólem Kracík.

„Hodnotit můžu snad jen první třetinu. To jsme hráli velmi dobře, aktivně a ujali jsme se i vedení. Jenže domácí potom v nástupu do druhé třetiny rozhodli o svém vítězství a pak už existovalo na ledě jen jedno mužstvo,“ uznal pardubický trenér Miloš Holaň.

„Prvních patnáct minut nám chyběl pohyb, ale už v závěru první třetiny se kluci zlepšili a dokázali srovnat. Aktivně začali i druhou část a byli odměněni góly,“ bilancoval další vysokou výhru plzeňský asistent Jiří Hanzlík. „Je to něco výjimečného. Sám jsem nic podobného nikdy nezažil. Těch gólů jsme dali až moc. Měli jsme si nějaké schovat na horší časy,“ podotkl bývalý obránce.