V sobotu se odehrálo na zimním stadionu v Třemošné druhé odvetné čtvrtfinálové utkání play-off. Spartak Škoda Sedlec hostil stříbrskou Nulašestku a ta připravila divákům dramatický hokej s nečekanou zápletkou.

První třetinu začala lépe Nulašestka dvěma góly J. Velicha v druhé a jedenácté minutě (asistence Polák a Rajchl), po jednom zásahu přidal ještě kapitán Sasz (asistence Křelovec) a Stříbro vedlo po patnácti minutách 0:3.

Hned v úvodu druhého dějství poslal Polák na Rajchla a ten vstřelil čtvrtou branku Stříbrských. Na ledě to vypadalo, že domácí tým utrpí opět debakl (první utkání totiž skončilo 11:0 ve prospěch Stříbra).

Hokej je ale nevyzpytatelná hra a utkání play-off mají nejen své kouzlo, ale obvykle dramatický náboj po celou hrací dobu. Domácí Spartak se semkl, vložil do hry srdce hokejových matadorů a dokázal sebevědomým hostům ze Stříbra, že čtvrté místo v základní části soutěže mu patřilo právem. Během druhé třetiny Spartak dokázal góly Forejta, Benýra a Kováře upravit na 3:4.

Ve třetí třetině domácí tým pokračoval v heroickém výkonu. Nulašestka zcela vypadla z rytmu a najednou probuzený a nadšeně hrající Sedlec přidal další dva góly Kožíškem a Pechem a neuvěřitelně otočil skóre zápasu na 5:4.

Stříbro muselo nabrat síly a změnit taktiku – vybralo si oddechový čas. Na ukazateli skóre běžela 38. minuta a J. Turek vyrovnal na 5:5. Hra se přelévala z jedné strany kluziště na druhou stranu, ale štěstí se začalo přiklánět na stranu hostů. F. Turek projel přes celé hřiště rozhozenou obranou domácích a poslal puk pod horní tyčku branky 5:6. Na časomíře běžela 41. minuta. Zapisovatelka časomíry sotva dohlásila střelce branky a skóre se měnilo opět – Polák zpracoval přihrávku Rajchla a ten zvýšil na 5:7. Domácí tým polevil v tlaku a zmohl se pouze na kontaktní branku výborně hrajícího Pecha v čtyřicáté čtvrté minutě. V závěrečné části hry se skóre již neměnilo a tento výsledek určil, že semifinále si zahrají hokejisté HC Stříbro 06 a domácí Spartak Škoda Sedlec obsadí v konečném pořadí páté místo.

Spartak Škoda Sedlec – HC Stříbro 06 6:7

Třetiny: 0:3, 3:1, 3:3

Góly: Forejt, Benýr, Kovář, Kožíšek, Pech 2 – J.Velich 2, Sasz, Rajchl, J.Turek, F.Turek, Polák. Vyloučení: 6:5

Sedlec: Kús – Pech, Koucký, Kožíšek, Kovář, Kluzák, Poustka, Benýr, Forejt, Mana, Švestka, Krupař, Holeček

Stříbro: Kolena, Šaman – Macák, Křelovec, Rataj, F. Turek, J. Velich, Rajchl, J. Turek, Průša, Sasz, M. Velich, Polák.

Zdeňka Kantová