V předposledním kole základní části krajské soutěže v ledním hokeji skupiny A zajížděl tým HC Tachov na led posledních Radobyčic a podle očekávaní zvítězil 6:3.

Od prvních minut se hrálo za stálé převahy hostů. Už v šesté minutě se prosadil Šmejkal. „O pouhou minutu později se Radek Dlouhý prosazoval do další šance, ale byl zfaulován vražením na hrazení tak hrubě a nešťastně, že utrpěl zranění. Z utkání musel okamžitě odjet na vyšetření do nemocnice. V nařízené přesilovce Tachov navýšil svůj náskok. Kombinaci po ose Šmejkal – Schicker zakončil Mucha," popsal jeden z důležitých okamžiků zápasu manažer HC Tachov Petr Vrána. Tachovští dále kráčeli za svým cílem a v deváté minutě navýšili vedení Belešem už na 3:0. „Zranění spoluhráče s týmem viditelně otřáslo a na ledě se začalo jiskřit. Ještě do první přestávky se Radobyčicím podařilo Sobotou snížit," poznamenal k dalšímu dění na ledě tachovský manažer.

„Druhé třetiny, hlavně jejich začátky, letos nejsou naší doménou. Opět se to ukázalo i v tomto utkání, když ve 26. minutě domácí Fryš snížil náskok Tachova už na rozdíl pouhé jedné branky," posteskl si tachovský „bafuňář". Po této brance ale Tachov opět zvýšil tempo a ještě do přestávky dal Schickerem na 2:4.

Vstup do poslední části utkání měl Tachov o poznání lepší a ve 34. minutě Malý zvýšil náskok. „My soupeře stále přehrávali, ovšem klid narušovala častá vyloučení. Zásluhou přesilovek se podařilo Sobotovi opět snížit na rozdíl dvou branek, ale závěrečné slovo si vzal Ota Martinec a po přihrávce Hřebíka stanovil konečné skóre," popsal závěrečné minuty manažer.

„Splnili jsme povinnost bodovat s papírově nejslabším soupeřem. Jedinou skvrnou je ztráta aktuálně nejlepšího střelce Radka Dlouhého, který je do konce sezony mimo hru a bude trenéru Brzobohatému chybět pro play-off," dodal k utkání Vrána.

Základní část soutěže zakončí Tachované s aktuálně druhým týmem tabulky na domácím ledě. V sobotu od 18.00 hodin hostí SKP Rokycany.

Tachov: Hliboký – Klíma, Mucha, Malý, Lešňanský, Sluka, Hřebík, Martinec, Beleš, Šmejkal, Dlouhý, Schicker, Švagr. Trenér Brzobohatý.