Mladí hokejisté HC Tachov zahájili mistrovskou soutěž Ligu starších a mladších žáků v Kadani. Mladší žáci sice bojovali, alepo prohře 9:3 na body nedosáhli. Starší žácí Tachova své kolegy „pomstili" a zvítězili 8:2.

Mladší žáci HC Tachov nastoupili do svého prvního utkání v sezoně proti soupeři s velkým nasazením, ale po první třetině, kterou prohráli 2:0, přestali bojovat a od toho se odrazil i výsledek.
V prostřední části inkasovali Tachované šest branek, když dali jen jednu. Třetí třetina byla z pohledu hostů nejvydařenější. Vyhráli ji 2:1, což ale nic nezměnilo na konečném výsledku 9:3 pro domácí.

HC Kadaň – HC Tachov 9:3
Třetiny: 2:0, 6:1, 1:2. Branky: 4. Tomšů, 14. Gut, 23. Kolář, 28. Gut, 30. Kolář, 35. Prokop, 37. Ptáček, 38. Prokop, 46. Holka, – 33. Vrba, 50. Bělohlávek, 56. Homolka. Vyloučení:  7:3. Diváci: 20.
Tachov: Nový, Marek , Bar (C), Rössler, Fukal, Vrba, Hrůšová, Homolka, Havrda, Černý, Bockstefel, Kosina, Jungmann, Sekáč, Bělohlávek, (A), Hengerič.

 

Starší žáci HC Tachov svého soupeře doslova „smetli" a domácím nedali šanci. „Kluci předvedli na to, že se hrálo první utkání soutěže, pěknou kombinační hru. V prvních dvou třetinách svoji hrou soupeře přehráli a v poslední třetině nám chybělo hokejové štěstí. Několikrát cinkla tyčka," okomentovala  utkání předsedkyně HC Tachov Eva Hrůšová. „Kluci velmi dobře zvládli i oslabení tři na pět a desetiminutový trest, o kterém by se dalo diskutovat.  Pan hokejista Jágr by se asi velmi divil, kdyby věděl, že v žákovské kategorii se zasalutování po vstřeleném gólu trestá deseti minutami," popsala kuriozitu Průšová.

HC Kadaň–HC Tachov/M. Lázně  2:8
Třetiny: 1:3, 1:4, 0:1. Branky Tachova: Křemen 3, Fišer 3, Gažík, Hornof. Vyloučení: 4:3 +10 min Fišer). Diváci: 25.
Tachov: Fuksa – Šilhán, Ďugel, Klejna, Rolínek, Fišer, Berčík, Hornof, Černý, Gažík, Křemen, Machač.