Regionální přebor II. třídy v ledním hokeji je v plném proudu a hokejisté mají napilno. Lídr soutěže, přimdský Tatran, zajížděl na led soupeře a do Mariánských Lázní si dojel pro pěknou Mikulášskou nadílku. Trstěničtí se na vedoucí tým ´vytáhli´ a zvítězili 8:3.

Pěkné gesto bylo oceněno potleskem. Na straně druhé si hráči připomněli, že 5. ledna 1981 se v Mariánkách zřítila střecha zimního stadionu a to jen chvilku poté, co Farmáři skončili hokejové utkání ve kterém porazili Jiskru Aš 4:2. Domácí tým čekal těžký, zkušený soupeř, který byl doposud bez jediné porážky. Oba týmy od začátku zápasu předváděly pohledný, rychlý a pěkný hokej o který se zasloužila i trojice rozhodčích. Kvalita byla tentokrát na straně domácího týmu, kterému vyjelo na led to nejlepší, s čím Trstěnice disponují. Tatran se ještě ke všemu nevyvaroval chyb v obranné fázi a byl z toho debakl.

„Zápas jsme začali hned od začátku v rychlém tempu a také se to projevilo. Hráli jsme na dvě pětky a obě předváděly kombinační hokej, což se projevilo i na konečném skóre. Výborný výkon podal opět mladý brankář Andrle, obrana hrála pozorně a velmi dobře podporovala útočné řady s rychlým přechodem z obrany do útočné třetiny. Tentokrát jsem spokojen s hrou celého kolektivu,“ řekl Deníku trenér Trstěnic Šnajdr.

„V úvodu zápasu se nám ještě dařilo s domácím týmem držet gólově krok, ovšem do kolen nás srážela špatná hra dozadu. Řekl bych, že jsme sehráli vyrovnané utkání, ale Trstěnice naše chyby nemilosrdně trestaly. Jejich výhra je zcela zasloužená,“ hodnotil utkání trenér T. Přimda Štefan Mucha.

Třetiny: 3:2. 1:0, 4:0. Branky: Fajkus 3, Bujtár 2, Okrucký, Konfršt a Mrkvan – Malý, Dlouhý a Fišr. Rozhodčí: Vrbský – Procházka, Mašát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 60.

TRSTĚNICE: Andrle – Pokorný, Okrucký, Lovas, Černý, Česal, Sýkora, Mrkvan, Bujtár, Budka, Fajkus, Konfršt, Trenéři Šnajdr a Zeman.

PŘIMDA: Hota – Brouzda, Fišr, Malý, Mucha, Raba, Radošovský, Saláč, Dlouhý, Laurenčík, Vejvoda. Tenér Štefan Mucha.