Začátek utkání nasvědčoval tomu, že tým Tachova chtěl jít jasně za svým cílem. Nasadil vysoké tempo a v sedmé minutě přihrál Schicker na gól Rabovi. Šance soupeře spolehlivě pochytal Hliboký. Tachov měl i další šance, které ovšem nevyužil a do druhé třetiny nastupoval s vedením o jeden gól.


Druhá třetina se nesla již tradičně v podobě útlumu domácího týmu. Ten přestal bruslit a nechal soupeře tvořit hru, což nemohlo zůstat bez trestu. Ve 22. minutě se poprvé prosadil výborně hrající Kořínek, kterému asistoval při rychlém brejku v situaci dva na jednoho Míča. Soupeř opticky vyrovnal hru a Tachované kontrovali faulem, který je poslal do zbytečného oslabení. Bolonin navíc dostal trest do konce utkání za vysokou hůl a přesilovka trvala dlouhých pět minut, což vzalo domácím spoustu sil a jen díky skvělému Hlibokému v brance přesilovku přestáli. Nakonec se Tachovu podařilo vstřelit gól, ovšem ten nebyl uznán pro údajnou vysokou hůl Martince, který se ovšem puku vůbec nedotkl, neboť puk srazil hostující obránce do vlastní sítě poté, co Beleš po nádherném blafáku překonal gólmana hostí, ale trefil pouze spojnici levé a horní tyče. Domácí po výroku rozhodčích znervózněli a díky tomu hosté po další skvělé přihrávce Kořínka na Krupičku navýšili vedení na 1:2.


Do třetí třetiny nastoupili domácí s odhodláním zvrátit stav utkání a vytvořili si několik slibných šancí, střelci ovšem neměli svůj den. Naopak po dalším rychlém brejku měli hosté šanci na navýšení skóre, ale unikajícího Stránského zastavil Dlouhý pouze za cenu faulu, po němž následovalo trestné střílení. Při něm ovšem na ve velké pohodě chytajícího Hlibokého faulovaný hráč nevyzrál. Ve 43. minutě se ovšem skóre již ve prospěch hostí změnilo, když domácí Mucha vytáhl puk zřejmě již zpoza brankové čáry a rozhodčí se po krátké poradě rozhodli branku uznat. Domácí se ovšem nenechali zaskočit a okamžitě po rozehrání buly se podařilo stav utkání opět snížit, když akci Klímy dokončil Dlouhý. Necelou minutu před koncem se po ostrém krosčeku na Beleše v útočném pásmu strhla bitka, která zaplnila trestné lavice na obou stranách. Domácí dohrávali do konce třetí třetiny přesilovku, ale i přes šance už se jim nepodařilo skórovat a utkání skončilo výhrou SK z Bor v poměru 2:3, což v celkovém součtu znamenalo postup Tachova se skóre 7:5.


Utkání hodnotí vedoucí mužstva Petr Vrána: „V obou utkáních jsme s výjimkou jedné pasáže druhé třetiny domácího utkání byli lepším týmem a zaslouženě jsme postoupili do semifinále. Dobrou formu prokázal gólman Hliboký, pochvalu zaslouží za bojovnost celý tým. V utkáních play-off je potřeba ještě vylepšit disciplínu, protože zbytečná vyloučení mohou rozhodovat zápasy. Ve druhém utkání také chyběla důraznější koncovka, spálili jsme mnoho šancí, a to by nám v dalších bojích mohlo uškodit. Do semifinále nastoupíme proti týmu Touškova s cílem oplatit mu vyřazení z loňského semifinále."
Utkání s Touškovem se budou hrát v sobotu 12. dubna od 19.30 hodin v ČEZ aréně v Plzni a odveta je na programu v pátek 18. dubna od 18.30 hodin na zimním stadionu v Tachově.


HC Tachov – SK z Bor 2:3 (1:0, 0:2, 1:1), první zápas 5:2, postupuje Tachov.
Branky: Raba, Dlouhý – Kořínek, Krupička, nehlášeno. Tresty: 6:6. Využití: 0:1.
Sestava Tachova: Hliboký, Procházka (od 42. min.) – Bolonin, Klíma, Mucha, Schicker - Beleš, Šmejkal, Dlouhý – Raba, Martinec, Malý – Švagr

Petr Vrána