Krajská soutěž elitní skupiny v ledním hokeji měla na programu 17. kolo a HC Tachov se v něm utkal s týmem Sokol Horní Lukavice. Domácí na ledě Kooperativy aréně na zástupce Tachovska nestačili a prohráli 2:5.

HC Tachov chtěl v novém roce konečně naplno bodovat, jelikož obě předchozí utkání venku, byť jen těsně, prohrál.
Trenér Brzobohatý měl k dispozici dvanáct hráčů. Od úvodní buly bylo znát, s jakým cílem hosté přijeli. Už v první minutě Hřebík uvolnil Dlouhého a ten se nemýlil. Rychlé vedení hosty uklidnilo a ti předváděli soustředěný výkon ve vysokém tempu. Ve čtvrté minutě Hřebík nezištně našel Martince, který zvýšil už na 0:2. V osmé minutě zavzpomínal na svou střeleckou formu Dlouhý a zvýšil na 0:3.

Druhá třetina přinesla stejný obraz hry, Tachov jí kontroloval a vytvářel si další šance. Ojedinělé kontry soupeře zneškodnil výborně chytající Hliboký. Až ve 20. minutě po jednom z mála zaváhání tachovské obrany se podařilo domácímu týmu snížit Benediktem – 1:3.

„Po inkasované brance přišel útlum po dalším zaváhání o tři minuty později už svítil na ukazateli skóre stav 2:3 a domácí ucítili šanci na vyrovnání. Naštěstí půl minuty před druhou sirénou se prosadil po asistencích Klímy a Martince svým prvním gólem v dresu mužů Roman Jirků," popsal dramatické chvíle druhé třetiny manažer Tachova Petr Vrána.

Třetí třetinu si Tachované už svým dobrým bruslením a týmovým výkonem vedení hlídali a dokonce ve 40. minutě ještě navýšili na konečných 5:2. „Souhru mladíků, kdy Jirků našel Báču, který na sebe natáhl beka i gólmana a předložil Hřebíkovi puk před prázdnou bránu. Tím korunoval svůj čtyřbodový večer," chválil mladíky manažer. Závěr zápasu už se v poklidu dohrával.

„Opět jsme po výborném začátku málem prohospodařili náskok. Naštěstí herní útlum trval krátce a soupeři jsme tentokrát nedovolili srovnat krok. Pochvalu zaslouží tentokrát všichni za opravdu týmový výkon. Postupné zapracování dorostenců do kádru nám dělá společně s trenérem radost. Stínem utkání je zranění Pousky, které si vyžádá zřejmě čtrnáctidenní pauzu," zhodnotil utkání Vrána a pozval příznivce na domácí zápas. „Na další utkání, tentokrát konečně na domácím ledě, srdečně zveme všechny fanoušky. V sobotu od 17.00 hodin nastoupíme proti SKP Rokycany."

Sokol Horní Lukavice – HC Tachov 2:5
Třetiny: 0:3, 2:1, 0:1. Branky: 20. Benedikt, 23. Benedikt (Kroch) – 1. Dlouhý (Hřebík), 4. Martinec (Hřebík), 8. Dlouhý, 30. Jirků (Klíma, Martinec), 40. Hřebík (Jirků, Báča). Vyloučení: 3:1. Diváci: 14.

Tachov: Hliboký – Klíma, Vávra, Schicker, Pouska; Malý, Dlouhý; Martinec, Skácel, Beleš; Jirků, Báča, Hřebík. Trenér: Marek Brzobohatý.