Hosté z Klatovska přijeli v menším počtu a málem v závěru nedohráli zápas. Jeden hráč musel pro zlomený malíček odejít z ledu a jejich ukrajinský útočník Olexandr Zhvakin po několika nevybíravých zákrocích zamířil předčasně do kabin. Jeho vystupování na ledě, kdy každý souboj dohrával za hranicí regulérnosti, zůstávalo dlouho hlavním rozhodčím tolerováno. Sudí ztratil po několika minutách kontrolu nad hrou a trestná lavice byla nepřetržitě na obou stranách obsazena.

Domácí nastoupili opět bez tří hráčů základní sestavy. Chyběli čtyři útočníci, a to zranění Schicker a Raba a dále pracovně vytížení Salač a Báča.

Do šesté minuty se hrálo čistě, ale potom se to Vališovi zvrtlo. Tachované byli lepší a po zásluze se dostali Belešem po přihrávce Dlouhého do vedení. Poté se ovšem na ledě začalo jiskřit, domácí neudrželi nervy na uzdě po provokacích hostujících hráčů a trestná lavice byla na obou stranách dvakrát obsazená. Po zbytek třetiny si oba týmy vytvořily několik šancí, přesilovky na obou stranách zůstaly nevyužity. Proto se do kabin odcházelo s fotbalových výsledkem 1:0 pro domácí.

V prostředním dějství začali lépe domácí a dvě minuty po začátku zvýšil zblízka po chybě hostů na rozdíl dvou branek domácí Klíma, kterému přihrál Beleš. Neuběhlo ani čtyřicet vteřin a téměř z brankové čáry zaskočil hostujícího Tvrdíka střelou Mucha – 3:0. Tachov soupeře přehrával a zdálo se, že výsledek bude jen otázkou skóre. Ovšem hosté začali přidávat na tvrdosti, která byla často za hranicí pravidel, zápas se začal kouskovat a neustále přerušovat pro vyloučení na jedné i druhé straně. Utkání ztratilo spád a skóre se neměnilo, i když Tachované měli řadu šancí ve svých přesilovkách. Pět minut plus osobní tresty dostali postupně domácí Dlouhý a hostující Zhvakin. Ten navíc při svých pobytech na trestné lavici častoval časomíru i domácí hráče nevybíravými výrazy.

Závěrečné dějství se opět neobešlo bez vyloučení, ale po odchodu Zhvakina do kabin se opět začal hrát hokej. Festival promarněných šancí ovšem pokračoval, a tak nutně přišel trest. Hostující hráč Fait skočil z trestné lavice rovnou do samostatného úniku a prostřelil notně zkřehlého gólmana domácích. To ovšem bylo ze strany obou týmů vše. Domácí svěřenci trenéra Brzobohatého nevyužili dokonce ani přesilovku pět na tři v úvodu třetiny. Zápas skončil nakonec vítězstvím Tachova, ale ke spokojenosti měli domácí určitě ze své hry daleko.

Hodnocení manažera: „Pozitivní je, že jsme naplno bodovali a upevnili si druhou příčku v tabulce KSM. V defenzivě jsme tentokrát chybovali minimálně. Jediným problémem tedy zůstává proměňování vyložených šancí. Chybí nám také zranění hráči Schicker a Raba," uvedl Petr Vrána.

„K utkání bych ještě poznamenal, že nedobrý výkon předvedl hlavní rozhodčí, který dle mého názoru jednoznačně utkání nezvládl, netrestal od začátku přísně fauly na obou stranách a tím se mu utkání zcela vymklo z rukou," doplnil Vrána.

Další utkání hraje Tachov 14. prosince 18.15 hodin s týmem Radobyčic. Pak nastane v KSM vánoční pauza, další utkání se budou hrát až po Novém roce. První zápas v novém roce čeká HC Tachov 4. ledna na ledě zimního stadionu Stříbro s týmem Buldoků.

HC Tachov – Malá Víska 3:1 (1:0, 2:0, 0:1).

Branky: 2. Beleš (asistence Dlouhý), 18. Klíma (Beleš), 18. Mucha – 31. Fait. Rozhodčí: Vališ – Malý, Kotyza. Vyloučení: 8:11 (z toho Dlouhý (Tachov) a Zhvakin (Malá Víska) 5 + do konce utkání. Bez využití. Diváci : 85.

HC Tachov: Hliboký – Černý, Šmejkal, Bolonin, Klíma – Beleš-Malý-Dlouhý – Mucha-Martinec-Švagr. Trenér Marek Brzobohatý.

Stanislav Sýkora, Petr Vrána