Mužstvo HC Stříbro 06 v prvním zápase finále play off Krajské soutěže skupiny C v ledním hokeji neuspělo. Na svém ledě prohrálo s TJ Baník Líně 2:6.
V

 plzeňské hale Kooperativa Aréna byl soupeř stříbrské nulašestky nad její síly. Baník šel už ve třetí minutě do vedení zásluhou Vernera, ale domácím se podařilo do desáté minuty výsledek otočit. V páté minutě srovnal kapitán Sasz a do vedení poslal Stříbro J. Turek – 2:1. Domácí se ale z vedení neradovali dlouho, po necelých dvou minutách zapomněla obrana na Šluka a ten nabídnuté šance využil – 2:2.

Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, rušno bylo  před oběma brankáři, kteří ale byli svým týmům oporou. Jediná branka prostřední části hry padla ve 20. minutě a vstřelil ji línský Čechura – 2:3.

Do poslední třetiny šli domácí s odhodláním alespoň  vyrovnat, ovšem zůstalo jen u něj. Neuběhla ani minuta a hosté z hole Šluka zvýšili své vedení na 2:4. To vzalo nulašestce vítr z plachet a v 37. minutě se Baník, který byl na koni,  prosadil Štaufem – 2:5. Domácí byli na kolenou a dílo zkázy dokonal necelé tři minuty před koncem svým druhým gólem v utkání  Štauf – 2:6.
„Nám se zápas nevydařil. Se soupeřem jsme drželi krok jen první třetinu. Největší překážkou pro nás byl gólman Hosnedl, který podal vynikající výkon a má velkou zásluhu na výhře hostů. Přesto jsme měli některé příležitosti proměnit, byli jsme málo důrazní. Mužstvo doplatilo také na nedůraznou hru před vlastním brankářem, čehož dokázal soupeř využít," zhodnotil utkání trenér stříbrské nulašestky Václav Kanta.

HC Stříbro 06 – HC B. Líně 2:6 (2:2, 0:1, 0:3).
Branky: 5. Sasz (M. Velich), 10. J. Turek (Sasz) – 3. Verner (Štulc), 12. Šluk (Štauf), 20. Čechura (Štulc), 31. Šluk (Korelus), 37. Šlauf, 41. Šlauf (Šluk). Rozhodčí: Nový  – Sak, Šebor. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 20.
Stříbro 06: Kolena, Šaman – Macák, Křelovec, Rataj, F. Turek, J. Velich, Rajchl, J. Turek, Průša, Sasz, M. Velich, Matys, Polák, Jahoda.

Odvetné utkání sehrají Stříbrští už v sobotu od 12.45 hodin v hale KOOP Plzeň.

Zdeňka Kantová