Jubilejní, desátý, ročník stále populárnější tachovské Neregistrované hokejové ligy má za sebou spoustu kvalitních duelů a mnoho krásných branek. Bohužel, v zápase mezi Idealem a borskými Čerty přišla velká černá kaňka. Došlo k politováníhodnému incidentu, ve kterém hrál hlavní roli kouč Čertů Ota Martinec. Jeho čin „ohodnotilo" vedení NHL zákazem funkce kouče do konce sezony.

Co se na zimním stadionu v Tachově odehrálo. Došlo k incidentu, jenž nemohl zůstat nepovšimnut. Hokejisté Idealu překvapivě získali skalp Čertů, když je překvapivě porazili 5:4. V tomto jinak dobrém zápase dvě minuty před koncem, právě za stavu 5:4 pro Ideal, neunesl výrok rozhodčích kouč Čertů Ota Martinec. Rozhodčí správně signalizoval faul, hru vysokou holí, když trenér Čertů, nepochopitelně svým vstupem na led, zbytečně poškodil svůj tým a nakonec i sebe. Napadl fyzicky arbitra Petra Libru a počastoval ho i nevybíravými slovy. Vedení NHL Martince potrestalo zákazem vstupu na střídačky týmů Sokolíků a Čertů, kde zmíněný „Enfant terrible" nesmí do konce sezóny ani vkročit.

„Toto jednání, jinak dobrého a kvalitního hokejisty, překročilo rámec pravidel a slušnosti. Proto přišel zákonitě disciplinární verdikt od vedení NHL," vysvětlil Deníku počin Oty Martince a rozhodnutí prezident tachovské NHL, rozhodčí a hráč Havranů v jedné osobě František Daněk.
Ota Martinec ale na druhé straně ukázal, že hokej hrát umí, když v zápase Krajského přeboru Plzeňského kraje vsítil za HC Tachov dvě branky a napomohl k výhře nad SK z Bor 6:2.

Stanislav Sýkora