Hokejové derby mezi stříbrskými Buldoky a HC Tachov přineslo vše co se od utkání dvou okresních rivalů očekávalo. V drama pod širým nebem hosté ztratili dobře rozehrané utkání. Ve druhé třetině Buldoci otočili výsledek a po bezbrankové poslední části hry zvítězili 4:3.

„V našem dresu se ve Stříbře poprvé představili dorostenci Roman Jirků a Richard Báča, odchovanci tachovského hokeje, kteří zároveň ještě mohou působit v dorosteneckých kategoriích. Do hry svým pohybem přinesli oživení a my i jejich zásluhou v první třetině poměrně rychle vedli," poznamenal manažer hostů Petr Vrána. Ve druhé minutě se prosadil Skácel a ve čtvrté Čadek. Domácí ale už v sedmé minutě snížil Körtvely na 1:2 a v desáté Mašek vyrovnal. „My si ale ještě do přestávky vzali vedení zpět, když se prosadila dorostenecká lajna. Jirků žabičkou nabil Báčovi, který trefil horní roh Kořínkovy branky," chválil mladíky manažer. Na ledě se pak začalo jiskřit a trestná lavice do konce třetiny nevychladla.

Druhá třetina přinesla velmi vyrovnaný boj. „Místy se ale hrálo až za hranicí pravidel, ale rozhodčí často nechávali hře volný průběh a nervozita obou celků rostla," podotkl tachovský manažer. V rozmezí dvou minut se podařilo Maškovi a poté Šůchovi strhnout vedení po dvou chybách hostů na stranu Stříbra. Závěr třetiny byl opět ve znamení trestů, ale ani jeden z týmů početní převahy nevyužil.
Třetí třetina pokračovala ve stejném duchu. „My si dokázali vytvořit dost příležitostí, ovšem po hříchu ani jednu nevyužili. Občasné výpady Stříbra spolehlivě pokryl Hliboký," posteskl si Vrána. Ani závěrečná power-play už vyrovnání přes obrovskou šanci Tachova nepřinesla a ten v novém roce stále čeká na body.

„Bylo to vzrušující utkání. Prohrávali jsme 0:2 a vybojovali jsme vítězství. Toho si hodně cením. Všichni byli do derby nažhaveni a proto to tak dopadlo. Jedinou kaňkou je pro nás zranění Šůchy, který si poranil nohu," řekl k utkání trenér Buldoků Pavel Bobr a jak to viděl manažer hostů.

„Začali jsme velmi dobře, rychlé vedení nás ukolébalo a přestali bruslit. Stříbrští byli důslední při dohrávání a donutili nás ke dvěma chybám, které rozhodly celé utkání. Dlouhá herní pauza nám rozhodně nesvědčí. Jediným světlým bodem byl výkon debutantů Báči a Jirků."

HC Buldoci Stříbro–HC Tachov 4:3
Třetiny: 2:3, 2:0, 0:0. Branky: 7. Körtvely (Polívka), 10. Bobr (Šůcha, Černoch), 21. Bobr (Dráždil), 22. Šůcha (Bobr) – 1. Skácel (Martinec), 4. Čadek, 14. Báča (Jirků). Vyloučení: 6:8. Diváci: 50.

Buldoci: Kořínek – Houdek, Holák, Staněk, Šůcha, Mašek, Dráždil, Bobr, Körtvely, Jonák, Černoch, Polívka, Červenka. Trenér: P. Bobr st.

Tachov: Hliboký – Klíma, Vávra, Bolonin, Čadek, Schicker, Malý, Mucha, Martinec, Skácel, Beleš, Šmejkal, Jirků, Báča. Trenér: Marek Brzobohatý.