V sestavě hostů nechyběla ani trojice kanadských posil. A byl to právě Tyler Scofield, jenž se v minulém kole blýskl hattrickem, kdo jako první vyslal střelu na domácího brankáře Schwarze. První desetiminutovka ale patřila domácím hokejistům. Ti hrozili hlavně z rychlých brejků. Po faulu na Sýkoru se diváci a boleslavští hráči dožadovali trestného střílení, ale dvojice rozhodčích je vyslyšela až v osmé minutě po Bendově faulu na Richarda Krále. Nájezd však Nouzovi se štěstím lapil Pöpperle.

Pak už se ale dočkali Plzeňští. V přesilové hře evidentně podržel domácímu Žabkovi v souboji o puk hůl Vlasák, následně se dostal puk k již zmiňovanému Scofieldovi, který zavěsil pod víko. Minutu před koncem bylo v táboře hostů ještě veseleji. Nedůrazné vyhození jednoho z domácích obránců zachytil Jeřábek, po jehož střele se dostal k odraženému puku Vlasák a zvýšil. „Prvních šest minut zápasu jsme odehráli skvěle, pak jsme ale zbytečnými chybami darovali Plzni vedení,“ hodnotil úvodní dějství asistent domácího trenéra Jiří Šejba.

Druhá třetina začala vlažně, ale v její polovině přišla domácí smršť. Nejprve snížil Handlovský, který dorazil vyražený puk do branky a za dvě minuty a dvě vteřiny to bylo 2:2. Po závaru před Pöpperleho bránou se nejlépe zorientoval Valdemar Jiruš. „Jak jsme lehce nabyli, tak jsme lehce pozbyli,“ glosoval děj druhé dvacetiminutovky plzeňský asistent Milan Razým.

Domácí ale remízu do druhé přestávky neudrželi, neboť v závěru třetiny doklepl Vampolovu střelu Heřman. „Škoda, že jsme inkasovali třetí gól, který nás trochu srazil, poté co jsme se skvěle vrátili do zápasu,“ litoval inkasované branky domácí forvard David Vrbata.

V úvodu třetí třetiny se se zákrokem večera vytasil Marek Schwarz. Jaroslav Kracík se už už radoval z povedeného blafáku, když se kotouči postavila na poslední chvíli Schwarzova hokejka. Na druhé straně se pro změnu blýskl Benák, který na brankové čáře zaskočil za již překonaného Pöpperleho při šanci Boháče.

V závěru nepřinesl vyrovnání ani domácí tlak a závěrečná početní výhoda šesti hráčů proti čtyřem Plzeňským.

Milan Razým, asistent trenéra Plzně: Jsme samozřejmě spokojeni se ziskem tří bodů, i když výkon nebyl po celou dobu 100%. Paradoxně jsme šli lehce do vedení, ale jak jsme lehce nabyli, tak jsme lehce pozbyli. Bohužel ve druhé třetině Boleslav po našich chybách vyrovnala, naštěstí jsme to však byli opět my, kdo šel do vedení. V závěrečné třetině jsme očekávali tlak domácích, ale vedení jsme uhájili.

Jiří Šejba, asistent trenéra Boleslavi: Prvních šest minut zápasu jsme odehráli skvěle, pak jsme ale zbytečnými chybami darovali Plzni vedení. Do druhé třetiny jsme hráči nabádali k většímu důrazu, z čehož jsme vytěžili dvě branky. Bohužel po vyrovnání jsme opět přestali trochu hrát, čehož Plzeň využila. V poslední části hry nám dnes chybělo trochu sil, a i přes několik šancí, jsme se již nedokázali prosadit.

BK Mladá Boleslav – HC Plzeň 1929 2:3
Třetiny: 0:2, 2:1, 0:0. Nejlepší hráč: Tomáš Vlasák. Branky a nahrávky: 30. Handlovský (Vrbata, Bahenský), 32. Jiruš (Macho) – 14. Scofield (Vlasák, Bomersback), 20. Vlasák (Jeřábek), 39. Heřman (Vampola). Rozhodčí: Hodek, Turčan – Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 7:10 navíc Frolo 10 min OT a Jiruš 10 min + do konce utkání (oba MB). Využití: 0:1. Diváci: 3280.
Ml. Boleslav: Schwarz – Frolo, Jiruš, Žabka, Kasík, Štěrbák, Duben, Čížek, Jindra – Pabiška, Král, Sup – Bahenský, Vrbata, Handlovský – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Gajovský, Macho. Trenér: Čermák.
Plzeň: Pöpperle – Jeřábek, Modrý, Benák, Hanzlík, Benda, O´Brian, Dresler, Mezei – Vampola, Straka, Vlasák – Kracík, Bomersback, Scofield – Hvila, Tvrdík, Matějovský – Dvořák, Heřman, Adamský. Trenér: Jelínek.