Mužstvo HC Tachov opět „čepovalo" jedenáctku. Po rezervě Holýšova se této „pocty" dostalo mužstvu HC K Plzeň. V elitní skupině Krajské soutěže v ledním hokeji vyhrál Tachov v plzeňské Kooperativa Aréně nad HC K Plzeň přesvědčivě 11:1.
V devátém kole vyjeli Tachované na led v průběžné tabulce posledního týmu a průběh utkání ukázal rozdílnou výkonnost obou celků.

I přes velkou marodku, která do hry pustila nakonec pouhých devět hráčů Tachova, začali hosté s vervou a už ve čtvrté minutě otevřel skóre po individuální akci Beleš.

„V páté minutě přišla přesilovková kombinace po ose Malý, Pouska na jejímž konci byl Klíma. Vzápětí zvýšil Pouska na rozdíl ří gólů," popsal raketový vstup do utkání manažer hostů Petr Vrána.

Ještě do první přestávky stačil náskok Tachova navýšit Malý a hosté jednoznačně potvrzovali roli favorita.
Obraz hry se nijak neměnil ani ve druhé třetině. Hosté do ní vlétli jako uragán a během dvou minut byl stav zásluhou Bolonina a Pousky 0:6.

„Byla jen škoda, že po řadě šancí vznikajících po pěkných kombinacích se na další gól čekalo až do 25. minuty, kdy Beleš proměnil nabídnutou šanci. O další tři minuty později ujel všem Dlouhý a nedal domácímu gólmanovi šanci," popsal dění v prostřední třetině manažer. Ten pak viděl, jak se později ukázalo, čestný úspěch domácích. Ve 29. minutě se v přesilovce trefil Svoboda – 1:8.

Třetí třetina začala opět náporem hostů, svůj hattrick dovršil Pouska. Ani to hostům nestačilo a pověstný desátý gól vsítil ve 37. minutě Dlouhý, kterého nezištně uvolnil Pouska. Ten byl v tomto utkání k neudržení a ve 42. minutě ještě předložil další gólovou přihrávku Klímovi, jenž uzavřel skóre na konečných 1:11. Pouska si v tomto utkání zapsal sedm kanadských bodů za tři góly a čtyři asistence. 

"S výsledkem i s předvedenou hrou jsem plně spokojený. Ve velmi okleštěné sestavě jsme potvrdili roli favorita, prosadili se střelecky a dopouštěli se minima chyb. K vidění byly pěkné kombinační akce. Všichni hráči i přes narůstající skóre hráli s nasazením až do konce," zhodnotil zápas Vrána a pozval fanoušky na další domácí utkání. „Dnes hostíme Sokol Radobyčice. Velmi srdečně zveme všechny příznivce. První buly padne v 19.45 hodin, tak se přijďte podívat na další mistrovský zápas."

HC K Plzeň – HC Tachov 1:11
Třetiny: 0:4, 1:4, 0:3. Branky: 29. Svoboda (Vyskočil, Žáček) – 4. Beleš, 5. Klíma (Pouska, Malý), 6. Pouska, 15. Malý (Vávra), 16. Bolonin (Pouska), 17. Pouska (Vávra), 25. Beleš (Šmejkal), 28. Dlouhý), 32. Pouska (Malý), 37. Dlouhý (Pouska), 42. Klíma (Pouska). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 9.

Tachov: Hliboký – Vávra, Klíma; Bolonin; Malý, Dlouhý, Pouska, Beleš, Šmejkal. Trenér M. Brzobohatý.