Po remíze 2:2 v prvním finále play off krajské soutěže Plzeňského kraje skupiny D dokázala stříbrská „nulašestka“ zvítězit na ledě HC Omega Trans B 3:2 a vybojovala si postup do skupiny C. 


V hokejové bitvě na ledě v Třemošné rezerva Omegy posílená o několik hráčů z A mužstva začala odvetné finálové utkání náporem. Překvapivě ale inkasovala z hole Muzikáře a v osmé minutě hosté ze Stříbra vedli – 0:1. V dalším průběhu úvodní třetiny kralovali gólmani, zejména stříbrský Šaman. Domácí měli pětkrát výhodu přesilové hry, ale gólman spolu s obranou uchránil čisté konto.
V druhé třetině „Nulašestka“ zlepšila kombinaci, její hráči byli disciplinovanější a přestali zahřívat trestnou lavici. Ve 22. minutě zvýšil přesnou ranou J. Turek – 0:2. Pro domácí to bylo velké sousto a hra se rozkouskovala do potyček končících vyloučením hráčů, tentokrát ze strany Omegy. Ve 25. minutě domácí Švátora poprvé překonal jinak vynikajícího strážce svatyně hostů Šamana a druhá třetina skončila za stavu 1:2.


Do závěrečné části hry vstoupili domácí s odhodláním zvrátit vývoj utkání ve svůj prospěch. Po velkém tlaku se v 33. minutě podařilo gólem Švátory srovnat stav utkání na 2:2. Omega se nadechovala k otočení utkání, ale o tři minuty později se prodral obranou Omegy kapitán stříbrských hokejistů Sasz a přesnou ranou nad lapačku gólmana poslal svůj tým opět do vedení – 2:3. V hektickém závěru hráli domácí power-play a měli po vyloučení dvou hráčů Stříbra početní výhodu hry šest na tři. Stříbrští ale těsný náskok uhájili. Mohli se tak radovat z důležité výhry a postupu do „vyšší“ soutěže, skupiny C.
Vítězný chorál, který se rozezněl kabinou Stříbra, byl sladkou odměnou za úspěšnou hokejovou sezonu 2011 – 2012.


HC Omega Trans B – HC Stříbro 06 2:3
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:1. Branky: 25. Švátora (Lauko), 53. Švátora (Hřebel) – 8. Muzikář (Kanta), 22. J. Turek (Matys), 36. Sasz (Macák). Vyloučení: 5:8. Diváci: 25.
Stříbro 06: Šaman – Jahoda, Macák, Šmolík, Křelovec, Rataj, F. Turek, Velich, J. Turek, Průša, Sasz, Muzikář, Matys, Polák, Kanta.

Zdeňka Kantová