Mužstvo HC Buldoci Stříbro neuspělo ani v odvetě semifinále play off. V cestě do finále je zastavil tým DTJ Klabava, jenž dokázal zvítězit i v odvetě a to 5:2. Pro našeho zástupce v elitní skupině Krajské soutěže Plzeňského kraje letošní sezona končí.

V plzeňské hale Kooperativy se Buldokům obavy ze soupeře opět potvrdily. „Bohužel, byli jsme to opět my, kdo inkasoval jako první. Co bylo platné, že brankář hostí byl vystaven spršce střel. Jenže ji stále odolával, ať se štěstím nebo bravurou. Nám se totiž nepodařilo zužitkovat vůbec žádnou brankovou příležitost, a že jich nebylo málo. Gólman Holý držel celek Klabavy s myšlenkou shot-outu po dvě třetiny," komentoval průběh odvety trenér Buldoků Pavel Bobr. Ve druhé minutě se ujali hosté vedení brankou Moravce. Buldoci dřeli, měli šance, ale ve 13. minutě přišla další sprcha v podobě gólové trefy Konkola – 0:2.

Vstup do druhé třetiny měli domácí katastrofální. Ještě neuběhla ani minuta hry a Hirman zvýšil na 0:3. Snaha Buldoků něco udělat byla velká, ovšem „hořeli" v koncovce. Gólman Holý byl pro ně nepřekonatelnou překážkou a když v závěru třetiny zvýšili na 0:4, bylo prakticky hotovo.

V poslední třetině sice svitla domácím naděje po brankách Bárty a Körtvelyho, ale hosté už žádné větší drama nepřipustili.

„Hosté v této chvíli kladli důraz na bránění a dařilo se jim rozbíjet naši rozehru. My už nedokázali dopravit puk za záda brankáře Holého, který působil jako neprostupná zeď. Zmar přišel v poslední minutě, kdy Klabava potvrdila svůj postup," poznamenal stříbrský kouč, který byl s prohrou v semifinále nakonec smířen.

„Nepodařilo se nám překonat dobře chytajícího brankáře Holého. Soupeře jsme drželi v jeho obranném pásmu, ale nevyužili žádnou možnost ke skórování. S přibývajícími minutami jsme se dostali do křeče. Soupeř vyhrál zaslouženě a gratuluji mu k postupu do finále," dodal Bobr.

HC Buldoci Stříbro – HC DTJ Klabava 2:5
Třetiny: 0:2, 0:2, 2:1. Branky a asistence: 34. Bárta (Jonák), 39. Körtely (Houdek, Bárta) – 2. Moravec (Benda), 13. Konkol (Michalides, Kubík), 16. Hirman (Michalides, Konkol), 29. Arnet (Hirman), 45. Aubrecht (Arnet, Hirman). Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 28.

Buldoci: Packan – Houdek, Holák, Staněk, Šůcha, Bárta, Dráždil, Červenka, Jonák, Velich, Polívka.