Začátek utkání byl stejný, jako s předchozími soupeři. Rokycany na Tachov „vlétly" a měly řadu gólových šancí, které ovšem zastavil opět skvělý Hliboký. Tlak soupeře ovšem trval zhruba pět minut a pak se začali prosazovat Tachovští. Po faulu domácího Davida hrál Tachov přesilovku a po přihrávce Klímy otevřel skóre střelou od modré Pouska v 7. minutě. O pouhou minutu později se zpoza branky Rokycan protlačil Kubeš před gólmana Nováka a překvapil ho a Tachov vedl 2:0. Rokycany působily poněkud zaskočeně a tachovští hokejisté první třetinu dohráli v pohodě.
Druhá třetina opět začala snahou domácích o vstřelení branky, ale po rychlém brejku přihrál před brankou Rokycan Kubeš Čadkovi a ten se nemýlil - 3:0 pro Tachov ve 25. minutě. Ve třicáté minutě poslal do brejku Pouska Dlouhého, který ujel po pravém křídle a střelou k tyči navýšil vedení Tachova na 4:0 a vyhnal domácího gólmana z branky.

Bohužel, pohodlné vedení ukolébalo tachovské hráče, přestali bruslit a hrát důrazně a to se jim vymstilo. Nejdříve po střele Nového si nešťastně srazil jeden z tachovských obránců puk do vlastní branky a Rokycany snížily na 1:4 ve 34. minutě. Tým Rokycan výrazně ožil a začal Tachov opět přehrávat. Tlak přinesl další změnu skóre, kdy střelu rokycanského Kocmana opět tečoval do vlastní sítě jeden z beků. Rokycany v tu chvíli na ledě dominovaly a produktivní pětiminutovku zakončil ve 40. minutě Novotný. Do kabin se šlo za stavu 3:4 z pohledu domácích.
Třetí třetina začala opět náporem Rokycan, ale Matěj Hliboký odolával až do 53. minuty, kdy po závaru před brankou hostí domácí Hofrajt vyrovnal a Tachov přišel o svůj náskok. Tachovští svůj sen o vítězství ovšem nevzdali a v 56. minutě Pouska poslal do úniku Kubeše, který si pohrál s domácí obranou i gólmanem a Tachov opět vedl. Domácí se pokusili ještě o vyrovnání v power-play, ale Kubeš vypíchl puk a dovezl ho až do prázdné brány a v tu chvíli bylo jasné, že tři body pojedou do Tachova.

Hodnocení manažera: „Výborný výkon celého týmu i přes absenci několika hráčů základu. V brance opět skvělý Hliboký a produktivní první útok, který vstřelil pět ze šesti branek. Stále musíme pracovat na organizaci obrany. Tři body jsou víc, než jsme původně očekávali, mysleli jsme si na zisk jednoho bodu za remízu v základní hrací době," uvedl manažer týmu Petr Vrána.

HK Rokycany – HC Tachov 4:6. Třetiny: 0:2, 3:2 1:2
Branky a nahrávky Tachova: 7. Pouska (Klíma), 8. Kubeš, 25. Čadek (Kubeš), 30. Dlouhý (Pouska), 56. Kubeš (Pouska), 59. Kubeš.
Oslabení: 8:5. Využití: 0:1.
Sestava Tachova: Hliboký (Besta) – Pouska, Klíma, Bartoš, Vávra, Bolonin; útoky: Čadek-Kubeš-Schicker; Machač-Jirků-Dlouhý; Báča-Mucha-Sluka.

Petr Vrána