Jako hrající trenér Bezdružic zhodnoťte uplynulou sezónu.
Pro Jiskru Bezdružice to byla už devátá sezona v řadě v krajské soutěži. Hráli jsme skupinu C, ve které je celkem 14 družstev. Před sezonou jsme měli vyhlídnuté tři posily z HC Sušice, bohužel sušičtí funkcionáři hostování zamítli. Nakonec jsme získali tři hokejisty z rozpadnuvšího se HC Vipers Plzeň. Oporou se potom stal teprve patnáctiletý talentovaný brankář Lukáš Nový z HC Tachov. První část dopadla pro nás velmi dobře, obsadili jsme čtvrté místo, druhá část už byla horší, klesli jsme na osmé místo.

Je pro vás osmé místo uspokojující?
Jak už jsem se zmínil, ve druhé polovině jsme několikrát zbytečně prohráli. Také nám citelně chyběl nejlepší střelec Petr Böttcher, odchovanec Škody Plzeň, který se kvůli zdravotním problémům rozhodl ukončit kariéru.

Je krajská soutěž finančně pro tým obtížná?
Celá sezona vyjde asi na 85 tisíc korun, hodně nám pomáhá finanční pomoc od Jiskry Bezdružice a náš sponzor pan Kubíček, majitel bezdružického zámku.

Jak se po finanční stránce hráče projeví hraní hokeje na této úrovni pro členy klubu?
Každý hráč ještě musí zaplatit členské příspěvky 2800 korun a potom ještě za každý trénink navíc 150 korun. Tréninků bylo celkem 28.

Byl letošní výběr Bezdružic kvalitním?
V současné době už tým nesložíme z vlastních řad, mládež nemá zájem o hokej, většinu družstva tak tvoří Plzeňáci, Stříbráci, dokonce J. Šmat je ze Sušice. Tito hokejisté mají zkušenosti i z vyšších soutěží. Citelnou ztrátou bylo zranění P. Böttchera a jeho následný konec kariéry. V závěru ho však nahradil Karel Seknička mladší, který se u nás rozehrával po zranění z Buldoků Stříbro a který se stal nejlepším střelcem se 16 góly.

Zmínil jste tréninky, v Bezdružicích není kluziště, ani zimní stadion. Kde vlastně trénujete?
Tréninky máme každý čtvrtek v Plzni na Kooperativa Aréně, začali jsme 1. září a skončili 31. března, takže sedm měsíců. Trénujeme společně s HC Stříbro.

Není problematické pro tým ono dojíždění na každý zápas?
Mnoho let jsme dojížděli do Mariánských Lázní, pak do Tachova, teď je Plzeň pro nás nejideálnější. Domácí zápasy hrajeme právě na Kooperativě.

Jste hrajícím trenérem, hokeji se věnujete desítky let. Cítíte v sobě, že máte na to, abyste ještě hrál za klub ještě nějaký ten rok?
Letošní sezona byla pro mě už čtyřicátá v řadě, takže je na čase opravdu skončit. Příští rok povedu mužstvo už jen ze střídačky.
Přinese další sezóna ještě nějaké změny v týmu? Plánujete už nějaké, tedy kromě toho, že vy budete už jen na střídačce?
Abychom v této náročné soutěži uspěli, musíme se bezpodmínečně posílit. Jsme v jednání s několika kluby z Plzně, které ukončily letos činnost, o hostování některých hráčů.

Michal Gengel