Krajská soutěž Plzeňského kraje v ledním hokeji pokračuje dalším kolem už v sobotu a los proti sobě svedl v elitní skupině oba zástupce Tachovska. Od 17.30 hodin hostí na Zimním stadionu ve Stříbře místní Buldoci mužstvo HC Tachov.

„Do Stříbra se v sobotu těšíme, je to vždycky utkání s nábojem, ale samozřejmě se obáváme počasí. Pokud nebude pršet nebo padat sníh, tak má zápas pod širým nebem jednou za sezonu určité kouzlo, tak trochu Winter Classics," poznamenal příznivci očekávanému derby manažer HC Tachov Petr Vrána. „Pro nás je důležité, abychom naplno bodovali. Poslední utkání jsme odehráli trochu v herním útlumu. Ve Stříbře to bude ohromně fyzicky náročné, protože užší hřiště přináší spoustu kontaktů a Stříbro doma umí hrát a potrápit každého soupeře. V každém případě to bude určitě pěkné utkání, atraktivní i pro diváky," dodal Vrána.

Utkání ale nemá favorita. Stříbrští mají Tachovu co odvádět, první utkání na ledě v Tachově skončilo jejich prohrou (7:2). Před tímto utkáním je Tachov v průběžné tabulce se sedmi body třetí, Buldoci mají o dva méně a jsou šestí.