Stříbro – Že si obyvatelé Stříbra přijdou na své, co se po hudební stránce týče, jsme již několikrát informovali. Uspořádat takovou hudební akci ovšem není nic jednoduchého.
K seznamu interpretů, kteří se v tomto městě představili, brzy přibude také kapela Kryštof. Ta si mezi města, která navštíví v rámci turné k novému albu s názvem Srdcebeat, vybrala i Stříbro. „Kryštof je kapitola sama pro sebe. Jedná se o kapelu velikého formátu, tudíž si od nás de facto pouze pronajmou sál," řekl Deníku ředitel Městského kulturního střediska ve Stříbře David Blažek. Krom prostoru také kapela na svůj koncert, který se uskuteční již 27. února, také vyžadovala speciální požadavky ohledně cateringu. „Jedním ze sponzorů je také jeden z českých pivovarů. Tato značka se ovšem v baru, který se v kulturním domě nachází, netočí. Tudíž lidé od kapely si dovezou vlastní sudy, vlastní kelímky a po konci koncertu si vše opět odvezou," vysvětlil dále Blažek.
Ač zrovna tento koncert zástupci městského kulturního střediska nepořádají, zájem je o něj obrovský. Lístky na stříbrskou zastávku kapely Kryštof byly vyprodány již dva dny po jejím zveřejnění. „Manažer nás na tento fakt upozorňoval. Podle jeho slov pravidelně padá internetový server, kde se dají lístky koupit," řekl s úsměvem ředitel městského kulturního střediska. Jak bylo řečeno již na začátku článku, příprava vystoupení Kryštof je naprosto jiná, než je pořádání koncertu přímo městem. Zde se nabízí ke srovnání například společná show kapel Arakain a Dymytry. „Nejspíše nejdůležitější při pořádání takovýchto velkých koncertů je pořádně doladit smlouvu. Jestli se takováto akce vůbec vyplatí. Kapely požadují večeře, občas nějaký speciální alkohol na pódium, dále například ubytování. Když se dají všechny tyto věci dohromady, může se finální částka za kapelu vyšplhat až na dvojnásobek," uvedl David Blažek. Podle jeho slov je také velmi důležité pořádné načasování samotné akce. „Pokud se ve stejný termín pořádá v blízkosti koncert podobných rozměrů, je zde pak dosti veliké riziko, že lidi nepřijdou."
Dále se Blažek zmínil o pomyslném zlatém bodu, který se ve Stříbře ukázal. „Pro mě to je určitě kapela The Tap Tap. Viděl jsem jejich vystoupení na jednom festivalu a naprosto mě uchvátili. Povedlo se nám je pozvat na loňské slavnosti a občané jejich show ocenili také."