„Arakain je jedna z mých nejoblíbenějších kapel. Mají úžasné písničky a také skvělého zpěváka. Je vidět, že hrajou už nějakou dobu, protože jim to opravdu skvěle šlape," řekla Deníku Ivana Fleischmanová, která do Chodové Plané přijela z Boru.

„Jsem ráda, že přijelo tolik lidí. Trochu jsem se bála, že je to nenaláká, ale naštěstí se tak nestalo. Myslím si, že je úžasné, když se někdo zhostí takového úkolu a přitáhne sem takové kapely, jako je právě Arakain. Jinak koncert se mi velice líbí. Je to skvěle nazvučené a líbí se mi také světelné efekty, které koncert perfektně doprovází," mluvila dále Fleischmanová.

„Doufám, že to není poslední akce, která se tady v Chodové Plané koná. Určitě bych přijela zase. Tedy záleží hodně na kapele, která by tu hrála," dodala posluchačka.

Arakain měl také dvě předkapely, Interitus a Absolut Deafers. Hvězdy večera začaly hrát kolem půl jedenácté večer. Zazněly staré skladby, které kapela hrála ještě s původním zpěvákem Alešem Brichtou. Zazněly ale také skladby z nového repertoáru.

Také pořadatel byl spokojen. „Myslím si, že se tato akce velice povedla. Co jsem slyšel i od lidí, tak jsou moc spokojení. Já jsem si to také parádně užil. Určitě to není poslední akce, kterou tady budu pořádat," řekl Deníku hlavní pořadatel koncertu Richard Malát. „Nyní jednáme také o tom, že by někdy v příštím roce vystoupil v Chodové Plané Arakain znovu, ovšem společně s Lucií Bílou, která část výročního turné s kapelou absolvovala," přiblížil Malát, co plánuje do blízké budoucnosti.

„Jsem také spokojen s tím, že byla taková účast. Myslím si, že se Arakainům, ale i těm dvěma kapelám, které hrály před nimi, vystupovalo velice dobře. Publikum skvěle spolupracovalo, což je tedy také vizitka toho, že Arakaini umí své fanoušky vtáhnout do atmosféry a je vidět, že odevzdají na pódiu maximum. Myslím si, že takhle se poznají praví profesionálové," řekl Malát.

Lukáš Hilpert