Každý si určitě vybaví hit Samba v kapkách deště, který před dvěma desítkami let boural všechny tuzemské hitparády a prakticky zlidověl. Skupina tehdy měla skvěle odstartováno, získala cenu Gramy (nyní Anděl) za objev roku. Dlouhodobý úspěch se však nedostavil a skupina skomírala, hudebníci se rozešli do různých projektů.

V roce 2013 se Burma Jones sešla opět ve své nejúspěšnější sestavě, aby se vrátila na česká pódia. Odehrála necelou stovku koncertů a vydala nový singl Andělé. Ukázalo se, že lidé na Burmu Jones nezapomněli. Ovšem comeback se neobešel bez komplikací. Na podzim 2015 odešel ze skupiny její zpěvák Bohouš Josef. "Přestali jsme si lidky i hudebně rozumět," zní oficiální vyjádření ze strany kapely.

Čtěte také: Klub obec zachránila, teď vstupuje už do páté sezony

Neznamenalo to ovšem další konec, náhrada za Bohouše se našla. V lednu 2016 se stal novým leaderem Burmy mladý talentovaný zpěvák Jaro Smejkal (finalista soutěže Superstar 2013). Hned v únoru nahrála kapela nový singl Co mě čeká a začala opět koncertovat po celé republice.

Jednou ze zastávek bude v sobotu 1. dubna také jmenovaný klub v Konstantinových Lázních. "S naším novým zpěvákem Jarem jsme v Konstantinkách ještě nehráli, lidé tak budou mít příležitost ho poznat," zmínil Deníku kapelník Václav Křivanec. "V sobotu nabídneme publiku náš klasický koncertní program, ve kterém samozřejmě nebudou chybět ty největší pecky, ale pochopitelně představíme náš nový singl Co mě čeká," dodal.

Jaro Smejkal zapadl podle Křivance do sestavy velmi dobře. "Není to žádný nafoukanec, takže v kapele teď panuje super atmosféra a další pozitivní dopad je, že Jaro přitáhl i mladší posluchače, tedy z jeho generace. Do Konstantinek se těšíme, určitě to bude pěkný koncert, zkrátka hezký mejdan," uzavřel plzeňský hudebník.

Panteon, který najdete v patře kulturního domu v Konstantinových Lázních, se otvírá ve 20 hodin a lehce po 21. hodině odstartuje koncert. (jk, kt)