Diváci se tak mohou těšit na divadelní hru plnou komických situací s drobnou detektivní zápletkou. „Přeneste se s námi do kouzelného domu a jej obklopující velké zahrady na mořském pobřeží, a přitom nemusíte opustit českou kotlinu," zvou ochotníci.

Zahradu jako hlediště a terasu coby jeviště využívají už od roku 1998. Právě opuštěná terasa byla pro skupinu nadšenců inspirací zkusit divadlo. Jen tak pro sebe, časem přišli diváci a v současnosti se diváků schází na sto padesát až sto sedmdesát.

Herci se občas vyměnili. „Poslední roky máme ale stabilní hereckou základnu," řekl režisér Michal Rejžo Pavlík z Divadla Podkova v Josefově Huti.
Také letos půjde o upravenou původní hru. „Vyšli jsme z existujícího dramatu, trochu to předělali, některé postavy vypustili, konec jsme přepracovali úplně, děj jsme dali do jiného prostředí. V podstatě zůstal jen styl, jak byla hra napsána," dále uvedl s úsměvem režisér s tím, že inscenaci pak secvičují týden.

V hlavních rolích Domu u moře vystoupí studenti herectví a tance pražské konzervatoře Jaroslav Blažek, Vojtěch Hrabák, Evžen Bočkor, dále Viktorie Rečková ad. „Hrajeme v každém počasí! Za nepříznivého počasí podáváme horký čaj a prosíme diváky, aby si vzali deštníky sebou," podotkl Michal Pavlík. Premiéra inscenace Dům u moře se odehraje na přírodní scéně v sobotu 11. července od 17 hodin. Večerní přestavení je plánováno na úterý 14. července od 20.30 hodin.

Letos nově kromě divadla připravují ještě drobný doprovodný program, a to promítání norského dokumentárního filmu Na sever od slunce, který promítnou v neděli 12. července od 22:00 hod.