A to Loco Loco, X - Core a Dymytry. První jmenovaní celý program také zahajovali. Loco Loco již nejsou na české scéně rozhodně žádnými nováčky a to dokázali také ve Stříbře. Svou úlohu kapely, která otevírá večer zvládli na jedničku.

Po Loco Loco se již na scénu dostali X - Core. Tato kapela prošla v posledních letech mnoha změnami. Jak po stránce hudebního stylu, tak po stránce obsazení. Zlé časy jsou ale minulostí a X - Core se opět po hlavě vrhli do koncertování. A to doslova. Jejich energický set strhl nemalé množství fanoušků. Samotní muzikanti ze sebe vydali opravdové maximum a byli za to po právu odměněni.

Své fanoušky potěšili také přátelským chováním po odehrání setu. Jak již prorokovali na pódiu, u baru zůstali s některými delší dobu. Poslední a zároveň hlavní kapelou večera byli ovšem Dymytry. Ti po nezvykle krátkých přípravách zásobovali více než pět stovek fanoušků jedním hitem za druhým. Jejich set ale přinesl i jedno příjemné překvapení.

Kladrubský klášter je stále vyhledávaným turistickým cílem.
Klášter Kladruby u Stříbra chystá rekonstrukci za 120 mil. Kč

"Řekli jsme si, že by jsme měli někde pokřtít naše nové EP, ale furt jsme nemohli vymyslet kde. Nakonec jsme se shodli, že to musí být tady na západě. Jste prostě úžasní," řekl během slavnostního ceremoniálu zpěvák Jan „Protheus“ Macků.

Zajímavý byl také host, který EP nazvavené Sedmero krkavců pokřtil. "Jasně že jsme si říkali, že bychom mohli pozvat nějakého strašně slavného kytaristu ze strašně slavné kapely, ale nakonec jsme se rozhodli pro opravdového srdcaře. A tím je nás dvorní fotograf." Energie koncertu rozhodně neupadla ani po křtu. Spíše kotel ještě více nažhavila.

Spojení kapel v čele s oblíbenými Dymytry sice kulturní dům ve Stříbře nevyprodalo, ale rozhodně se za to nemusí stydět. Více než z půlky zaplněný prostor se totiž v některých chvílích proměňoval na jeden velký kotel. Což je fakt, který jakoukoliv kapelu rozhodně potěší.