A zážitek to byl pro všechny návštěvníky koncertu ohromující. Evu Urbanovou, i její hudební doprovod posluchači odměnili neutichajícím potleskem ve stoje. Závěrečný potlesk pak bez přestání trval několik minut a opakovaně jím operní divu vyvolali několikrát zpět na pódium. Ta se s nimi rozloučila třemi hudebními přídavky navíc a zároveň tím poděkovala skvělému tachovskému publiku. „Návštěvy paní Urbanové u nás v jízdárně si moc vážíme. Věříme, že to byl jedinečný zážitek pro návštěvníky a máme velkou radost z takového úspěchu. Paní Eva Urbanová je moc milá a skromná a na publikum zapůsobila opravdu skvěle,“ řekla Tachovskému deníku pracovnice Městského kulturního střediska v Tachově Petra Maroszová a dodala, že zahajovacího koncertu se letos zúčastnilo téměř tři sta diváků.

Návštěvníci si během přibližně dvouhodinového koncertu Evy Urbanové mohli poslechnout její nejznámější operní árie a jiné hudební žánry mezi nimiž nechyběla árie z Rusalky a Prodané nevěsty, nebo známá skladba Franze Schuberta Ave Maria.

Návštěvníci se mohou těšit na další koncert. Ten se uskuteční v neděli 25. června a těšit se mohou na operu Zaide od Wolfganga Amadeuse Mozarta, kterou představí Orchestr pražské konzervatoře, pod taktovkou dirigenta Václava Dlaska

Eva Urbanová po skončení galakoncertu v jízdárně poskytla Tachovskému deníku krátký rozhovor.

Zpívala jste v Tachově už dříve?
Jsem tady poprvé, v Tachově jsem zatím nezpívala a nikdy jsem tu nebyla.

Jak se vám líbí jízdárna a jak se vám tu zpívalo?
Jízdárna je nádherná, je to opravdu překrásná stavba. Zpívalo se mi tady skvěle, akustika je tu výborná.

Měla jste čas si prohlédnout město Tachov a okolí?
Ne, to jsem bohužel neměla. Přijela jsem na koncert a po něm se zase vracím hned zpátky do Prahy, protože mám zítra zkoušku v Národním divadle.

Chcete si někdy udělat víc času na prohlídku Tachova a okolí?
To bych moc ráda, ale teď čas hledám těžko. Možná to bude lepší nechat až budu starší a budu mít víc času. Měst, které bych si ráda prohlédla podrobněji je po České republice víc.

Máte talisman pro štěstí, nebo používáte nějaké rituály před koncertem?
Jsem věřící člověk a proto se obracím tam nahoru a věřím v tu sílu a snažím se s ní spojit.

Jak se vám odchází z pódia, když vás publikum opakovaně vyvolává potleskem zpět?
Je to moc krásný pocit, je v tom spojení s publikem, výraz toho, že se mu to líbí. Každý umělec to dělá pro potlesk.

Zpíváte v několika jazycích. V kterém jazyce zní operní árie nejlíp?
Pro operní zpěv je asi nejvhodnější italština. Já jsem ale Češka a vlastenec, byť se to dnes příliš nenosí a miluji češtinu a zpívám v ní ráda. Z autorů mám nejraději Bedřicha Smetanu a jsem hrdá na to, že my Češi máme Národní divadlo.