Poslední čtyři inscenace byly proto hry s menším obsazením a členové souboru se v jednotlivých titulech střídali. Teď se však režisérce Ivaně Kožmínové podařilo připravit premiéru hry, v níž si zahrají všichni naši amatérští herci a herečky. Sáhla pro ni do dílny osvědčeného autora komedií Johanna Nepomuka Nestroye. Titul je dosti obsáhlý, jak to bylo v autorově době zvykem a zní: „Zlý duch Lumpácivagabundus aneb Ludrácký trojlístek".

Hra byla samozřejmě nastudována v překladu z novější doby a také v novodobé úpravě. Nestroy je sice autor značně dávný, ale byl vždy mistrem ve vymýšlení zajímavých zápletek a šprýmovných situací. Vždyť po jeho hře sáhli k úpravě i Voskovec a Werich a i slavný muzikál Hallo Doly je založen na příběhu Nestroyovy hry.

Příběh tří nezbedných řemeslnických tovaryšů je i dnes příležitostí k vytvoření řady komických situací a můžete předpokládat, že se dobře pobavíte. Tří hlavních rolí se ujali Jan Vocelka, Václav Smihrodský a Jan Hřebejk. Ale jak už bylo řečeno, hra je na osoby bohatá, takže se Komedyjanti zase jednou představí v celé sestavě. Hru doprovází staropražské a kramářské písničky, které na harmoniku hraje Jan Krejčí a o scénu se postaral Miroslav Jarý.

V této chvíli soubor finišuje k dokončení zkoušek a těší se na své věrné diváky. V neděli 30. listopadu od 19 hod. je pozve k slavnostní premiéře v kině Mže v Tachově. Tak nezapomeňte si udělat v tento den čas. Lístky jsou v předprodeji na Informačním středisku na MKS na tachovském náměstí.

(př)