Ples zahájilo minulý pátek slavnostní předtančení, při němž studenti přiběhli na parket za tónů rock ´n´ rollu v oděvu babiček a dědečků, ačkoliv téma znělo ,,Navždy mladí". Tuto choreografii s nimi nacvičila Eva Bartovská.

Při cestě pro stužku vedli studenty jejich blízcí z rodiny, přátelé i spolužáci. Někteří měli jako doprovod mladší sourozence, které neopomněli a připravili jim džus do sklenky na slavnostní přípitek. Studenty odměnila šerpou třídní učitelka  Stanislava Pitrová a hodně štěstí u maturitní zkoušky, ale i v životě jim popřál i ředitel školy Milan Deredimos.

K tanci i poslechu celou noc hrála skupina Sekvence, jejíž hudbu netradičně obohatil zvuk houslí. Na otázky jaké byly přípravy a jak svůj ples celkově hodnotí nám odpověděly dvě studentky OA4.

,, Přípravy byly náročné, ale ty jsou na tom to nejkrásnější. Myslím, že tréma ovládla nás všechny a taky nás rychle opustila po prvních krocích v předtančení. Užili jsme si ples na maximum, přišlo celkem dost lidí, a za to jsme rádi. Byl to jedinečný večer díky lidem ze třídy a i lidem, co se přišli podívat," byly  dojmy Petry Penové ze Stříbra a souhlasí s ní i spolužačka Vlaďka Mlynárová: ,,Po měsících plánování to všechno uteklo strašně rychle. Máte za sebou předtančení, pak vás ošerpují, ukápne vám pár slz a najednou už je půlnoční překvapení a vám je líto, že za dvě hodiny už to vše končí. Všem, co se večera zúčastnili, moc děkuji a přeji i ostatním budoucím maturantům, aby si svůj ples užili tak kouzelně, jako my," vzkazuje studentka.

Dominika Kantnerová