O jeho vytvoření se postarali žáci výtvarného oboru. „Děkuji všem, kteří se na tak nádherném díle podíleli,“ poděkoval přímo na náměstí starosta Tachova Ladislav Macák, který zároveň všem návštěvníkům popřál příjemné prožití vánočních svátků.

Při příležitosti předání díla žáci dramatického, hudebního a tanečního kroužku tachovské ´zušky´ předvedli třem stovkám přihlížejích návštěvníků představení Pojďme spolu do Betléma, které právě na tachovském náměstí mělo svoji premiéru. V podání žáků, kdy představení přiblížilo narození Ježíška v Betlémě, vystoupení zapůsobilo na hosty velmi působivě. „Mně to úplně vehnalo slzy do očí.

V provedení dětí je takovéto představení vždy uchvacující. Přiznám se, že jsem něco podobného ještě nikdy neviděla,“ svěřila se nám se svými pocity šestapadesátiletá Jarmila Blažíčková z Tachova. „Ještě doma jsem přemýšlel, jestli kvůli zimě na náměstí vůbec půjdu. Svého rozhodnutí teď určitě nelituji. Před žáky i jejich učiteli smekám,“ složil tachovské základní umělecké škole pomyslnou poklonu jedenačtyřicetiletý Andrej Tůma.

„Já ty děti prostě obdivuju. V takovéhle zimě a ona jim nevadí. Ale rozhodně mne dokázaly svým představením rozehřát,“ usmíval se v nedělní podvečer spokojený David Lamata z Tachova.