Olomoucký rodák Jaroslav Hutka se zasadil o novou vlnu obliby o moravské lidové balady. V jeho repertoáru se objevují skladby především ze sbírek Františka Sušila, moravského kněze a teologa a pedagoga, jazykovědce a důležitou osobu moravské vzdělanosti, Františka Bartoše.

Kvůli neustálé policejní šikaně Hutka emigroval do Nizozemska, kde žil přes deset let. Po pádu komunismu se písničkář do rodné země vrátil a postupem času se stal kritikem postkomunistické demokracie.

Téma bývalého režimu se nevyhnulo ani celému večeru, i když podle slov organizátorů to byl vlastně záměr. „Snažili jsme se, aby pan Hutka zavítal stejně jako před čtyřmi lety. Abychom společně oslavili pád režimu, i když je to již 26 let," řekl na začátku celého představení starosta Konstantinových lázní Karel Týzl. Podle jeho slov se celý koncert začal pořádat rok předem, aby vyšlo právě toto datum. „Jednání bylo ovšem naprosto pohodové a během jednoho týdne jsme již věděli, že nás Jaroslav Hutka poctí svou návštěvou právě dnes," dodal starosta a poté se již s drobným zpožděním objevil samotný muzikant.

Pro zcela zaplněnou Malou scénu kulturního domu měl Jaroslav Hutka připraven přes dvě hodiny trvající koncert. Zazněly jak lidové balady, které si prozpěvovali i posluchači, tak písně, které složil samotný Hutka. Mezi některými skladbami byl podle slov samotného umělce časový rozdíl i čtyři desetiletí.

Krom písní, zazněly z úst Hutky i různé příběhy, jak z dob komunistického režimu, tak z dnešních dnů. „Když jsem dal dohromady písničku o mistru Husovi, přemýšlel jsem, komu jí tak poslat. No a napadlo mě ministerstvo kultury, když to teď bylo šest set let. Odpovědí mi přišel dvoustránkový rozbor. Řeknu vám, takový podrobný rozbor mojí písně neudělali ani tenkrát za komunistů. No a na konci stálo, že se jim píseň nehodí," se smíchem popsal příběh písně „Mistře Jene" Hutka.

Tato a mnoho dalších a oblíbených skladeb zněly celé vystoupení a sklízely od diváků potlesk. O tom, že Jaroslav Hutka je velice oblíbeným, svědčí i fakt, že pořadatelé museli několik dalších židlí přidat, jelikož zájem byl nad očekávání. Samotný zpěvák úsměvy a děkováním také nešetřil, tudíž by se mohlo říct, že z prostor kulturního domu odcházeli všichni nadmíru spokojení.