„Určitě nám letos přálo počasí, většinou máme na počasí štěstí a letos se vyvedlo celé léto," řekl  Deníku Týzl.

„Ještě nemáme celkovou návštěvnost sečtenou, ale podle hrubých odhadů počítáme, že letošní sezona bude podle počtu prodaných vstupenek nejúspěšnější, nebo druhá nejúspěšnější v historii kulturního léta v Konstantinových Lázních," dodal starosta s tím, že zatím nejlepší sezona byla před dvěma roky, kdy si na akce zakoupilo vstupenku více než dva tisíce lidí. Do statistik se počítají nejen tři hlavní festivaly – U Pramene, Revival Fest a Lázeňská struna – ale také zářijový Šrapnel a malé koncerty Hudební pergola a několik dalších menších akcí.

Šrapnel

Právě Šrapnel, který se koná v sobotu 12. září večer, letošní sezonu open air akcí v Konstantinových Lázních uzavře.
„Šrapnel je poslední větší hudební akce v Konstantinkách, která se v případě příznivého počasí odehrává pod širákem, přesněji na louce u kulturního domu. Na šestý ročník SKA-Rock-Reggae večírku je pro letošní rok připravena opět docela zajímavá nabídka," dodal Týzl, který je tradičním organizátorem tohoto minifestivalu.

Legendy skáčka

Akci zahájí v 19 hodin při svém mládí již legenda západočeského skáčka – skupina V3SKA. Devítičlenná hudební skupina, která pochází ze Stodu, vznikla v roce 2002 a hraje převážně styl SKA doplněný prvky reggae a punku. V roce 2007 kapela vydala své první album „Už bylo načase" a v listopadu 2010 v pořadí druhé CD s názvem „Cirkus V3SKA". Svojí hudbou chce v první řadě bavit, a proto jsou její koncerty nabity energií a mají bezprostřední atmosféru.

Navostro v kiltu

Druhým účinkujícím bude kapela Navostro, jejíž koncert začne ve 20:45 hodin. Česko-skotsko-americká kapela z Mělníku ve své tvorbě čerpá inspiraci především v keltské hudbě, hlavně pak ve skotské, irské, americké a v neposlední řadě i české. Tuto tradici osm muzikantů z Navostro obalilo do tvrdého a přitom melodického kabátu, který obohacuje o vlastní originální tvorbu ve stejném duchu. Muzikanti v kiltech hrají a zpívají česky, anglicky a i starým gaelic jazykem.

Ting s Andělem

V půl jedenácté večer přijde na řadu třetí vystupující, americko-česko-mexická skupina Ting. Je to osmičlenná mezinárodní banda toho času z Prahy, která kombinuje mnoho stylů. Jejich hudba čerpá ze zdrojů jako je ska, rock, reggae, drum´n´bass, dancehall, swing, a hip hop. Smícháním všeho dohromady si kapela vytvořila vlastní styl, kterému sami říkají „Praggamuffin".

Frontmanem kapely je zpěvák a multi-instrumentalista MC Turner (USA), který po několika letech strávených na cestách po světě (Jamajka, Island, Francie) zakotvil v Čechách. Společně s jeho bratrem Millerem (USA) a bubeníkem Omarem (Mexiko) tvoří zbytek kapely čeští muzikanti. V roce 2013 kapela vydala své debutové CD „Man vs Wild", které bylo pokřtěno na společném koncertu s americkou legendou ska The Toasters. Za toto album získali cenu Anděl v žánru Ska & Reggae.