„Pozvali jsme si kapelu Ozvěny, k dámské volence jsme nakoupili sto padesát barevných karafiátů. No a jako překvapení večera jsme pozvali naše skvělé holky z Únehlí, říkají si Ú-žofky (na snímku) a vždy si umí připravit krásné taneční vystoupení. Naši návštěvníci je vždy obdaří velkým potleskem a letos tomu bylo stejně,“ usmíval se předseda MO ČRS ve Stříbře František Hodonický.

Na sále se tančilo hned od první série. „Na tento ples chodím pravidelně každý rok. Jednak tu mám své přátele, navíc se vždycky těším, že vyhraji kapra, to už taková tradice. No, ale letos mě překvapili, kapra jsem nevyhrál, nýbrž mlýnek na sůl s různými druhy solí. No, vidíte, sůl mám, ale kapra si s ní letos neosolím,“ smál se u stolu František Mottl.

Pobavit se a podpořit rybáře přišla také Marcela Kořínková ze Stříbra. „Je nás tu celý stůl, takže prima parta, zábava nestojí, je tu fajn. Jsem ráda, že se tyhle tradiční akce konají. Vytančila se jsem si i kytičku a vyhrála jsem škrabku na brambory, ta se taky hodí,“ uvedla mladá tanečnice.

Martina Sihelská