Jediným kazem na jinak výborně vydařené akci, na kterou si cestu našlo přes sto návštěvníků, byl bohužel její závěr. Kvůli zpoždění se totiž nedostalo na poslední vystupující v podobě Something Like. Jak zmínili přímo na místě pořadatelé, byla možnost nechat poslední uskupení zahrát. V tom případě by ale byla možnost na další ročník téměř nulová. I přes tento smutný a zarážející konec si ale mohli návštěvníci vychutnat hned několik kapel různých stylů, jako například El Gato Negro, či Positive Mind.

Pejskům do útulku přinesly děti dobroty
FOTO: Pejskům do útulku přinesly děti dobroty

Jedním z vystupujících byla také tachovská stálice The New Morning. Pro ty, kteří nesledují dění kolem kapely, čekalo překvapení. Na postu sólové kytary se totiž objevila nová tvář. Tou je opět mladá krev v podobě Patrika Petruně. „Dominik má závazky k dalším hudebním projektům, se kterými momentálně cestuje i po Evropě, proto již neměl tolik času. Rozhodně jsme se nerozešli ve zlém. Co se týče volby nového kytaristy, padlo hned několik různých jmen. Nakonec z toho ale nejlépe vyšel Patrik, s tím, že byl doporučen i našim bubeníkem, který hraje s jeho taťkou ve skupině Excentr a ví, že je hodně talentovaný,“ řekl Deníku baskytarista The New Morning Michal Laško.

Jak dále dodal, nový kytarista neměl lehkou úlohu. Dril v podobě učení nových písní a zkoušek ale zvládl velmi rychle. „Zkoušíme společně teprve měsíc, takže i podle toho to vypadalo,“ komentuje svůj první výkon na pódiu s The New Morning Patrik Petruň. S tímto názorem ale nesouhlasilo publikum, které odměnilo po každé písničce kapelu nadšeným potleskem. „Je jasné, že Patrik hraje skladby svým vlastním stylem tak, jak je mu to blízké. Proto se náš zvuk přeci jen změní,“ dále řekl Laško. „Musíme tomu dát ještě nějaký čas. Věřím tomu, že se společně sehrajeme ještě víc a výkony se budou stále zlepšovat,“ na záver řekl nový kytarista The New Morning.

Ministryně Kateřina Valachová.
Převod haly se opět komplikuje