Skupinu založil po svém odchodu z legendárního Abraxasu a od vzniku chrlilo Tango jeden hit za druhým. A tak tehdejším éterem zněly skladby jako Elektrický bál, Na šikmé ploše, Nafoukaná, Jdeme do hor, Šepoty noci a jiné. Zřejmě nejslavnější písničkou této kapely je Co s tím sklem.

Všechny tyto hity a řadu dalších písni, včetně některých skladeb z repertoáru Abraxasu, zahrálo znovuobnovené Tango v sobotu večer v Konstantinových Lázních, kde vystoupilo v klubu Panteon.

Jak rychle Tango v osmdesátých letech odstartovalo, tak poměrně rychle zaniklo. Za zhruba pět let své existence stačilo vydat tři alba a odehrát v celém Československu 500 koncertů. Na konci osmdesátých let přestalo fungovat a jeho tehdejší členové se „rozutekli" do různých jiných projektů.

Kapelu obnovil Miroslav Imrich v roce 2007 a od té doby opět pravidelně vystupuje. „Muziku jsme zmodernizovali, používáme nové klávesové prvky, starší skladby jsme trochu přearanžovali do současných trendů. Také složení není původní. Zvuk je propojen s počítačem a tím pádem nepotřebujeme klávesy, také nehrajeme na dvě, ale na jednu kytaru," vysvětlil Deníku zpěvák.

Po ukončení činnosti Tanga působil Imrich krátce v kapele Alarm, poté se zapojil na jedenáct let do projektu Technofactory. „Poté jsem založil Sešlost výtečníků. To byla předzvěst obnovení Tanga. Hráli jsme nový repertoár i s nějakými skladbami od Tanga. Mezitím také vznikl nový Abraxas. Nakonec jsem znovu nahodil Tango. Pár koncertů jsme odehráli ve starém složení, ale jelikož každý už někde působil, navíc Franta Kotva už není mezi námi, tak jsem nakonec ustálil sestavu na dnešním složení," povyprávěl Imrich.

Zpěvák si pochvaluje ohlas publika, které na přibližně třicet let staré písničky nezapomnělo. „Hrajeme spíše v letní sezoně na festivalech, pivních slavnostech, městských slavnostech a podobných akcích. Tam je rozmanité publikum a chodí na nás i mladší ročníky."

Kromě Tanga působí zpěvák ještě ve dvou kapelách – Mirek Imrich a Poprvé a revival skupiny Rammstein. Hudba slavné německé industrial metalové kapely Rammstein je hodně odlišná, než například hudba Abraxasu nebo Tanga. „To je pravda, pro mě je to změna, protože si zazpívám trochu jinak, v jiné poloze. Já když jsem si vždycky po ránu cvičil hlas, začínal jsem po ránu tím Rammsteinem, protože byl hlubokej. A díky tomu, že jsem to zkoušel několik let, tak jsem se naučil texty a zjistil, že to mohu zpívat," vysvětlil Imrich.