„Jsem moc rád, že jsem tady s vámi a musím se přiznat, že jsem v takovém prostoru nikdy nehrál," uvedl přední umělec, kterého při komorním koncertu doprovázel na kytaru Miloslav Klaus. „Hraji většinou ve velikých sálech, například v Chile, v Indonésii, Singapuru nebo i v Turecku. Ale tento prostor mne fascinoval od momentu, kdy jsem sem přišel," okomentoval kruhové zastřešené dřevěné jeviště. „Uvidíme, jak to bude znít," dodal. A vskutku znělo to výborně, což dokládal bouřlivý potlesk nadšených posluchačů.

K atmosféře koncertu přispěl i mistrovský nástroj, housle postavil v roce 1789 slavný italský houslař Lorenzo Storioni. „A protože máme i obor zvaný dendrochronologie, tak víme, že toto dřevo je staré přes tři sta let," představil nástroj.

Zdroj: Youtube

Jaroslav Svěcený už v minulosti koncertoval na zámku v Bezdružicích, nyní přijel na pozvání Evy Fichtlové do Dolních Polžic. „S panem Svěceným jsme se potkali na oslavě čtyřicátin Jiřího Pospíšila. Zeptala jsem se, že když hrál na zámku, jestli může zahrát také v podzámčí. A on souhlasil, odehrálo se vše ve velice přátelském duchu," přiblížila zákulisí pozvání majitelka pizzerie.

Právě zde se také konají pravidelně i jiné akce. Nyní v prostorách vystavuje své obrazy výtvarnice a rodačka z Mariánských Lázní Anna Linderová. Velkoformátová díla jsou inspirována vesmírem a jak sama autorka tvrdí, je uchvácena tajemstvím skrytým v nespočtu galaxií, mlhovin a planet.

V úterý 23. srpna vystoupí přední český muzikant Ondřej Smeykal. Profesionálního hráče na didgeridoo doprovodí Pavel Plánka. Sestřih videozáznamu 
z koncertu