V letošním roce se jich zde konalo hned několik. Příznivce muziky nyní čeká další, nazvaná Šrapnel 2012.

„Šrapnel je hudební akce, která se letos uskuteční teprve potřetí a je současně poslední hudebním počinem pod širým nebem v letošním roce," uvedl starosta Konstantinových Lázní Karel Týz. „Jedná se o večírek, kde si přijdou na své příznivci SKA, rocku a reggae," doplnil starosta.

Akci, která začíná v sobotu 15. září v 19 hodin, odstartují mladoboleslavší mladíci Kočky neberem. Hard-rocková, pop-punková kapela hraje od roku 2004. Věkový průměr kapely se nyní pohybuje okolo osmnácti let.

Ve tři čtvrtě na devět se na pódiu prémiérově objeví plzeňští Ocho Ros. Kapela hraje vlastní skladby, převážně se španělskými texty, ale nebrání se ani skladbám v českém nebo anglickém jazyce. Hudbu lze charakterizovat jako směsici reggae, rocku, ska, punku, latino, world music. Ocho Ríos energickou muziku, která nenechá nikoho v klidu a koncerty jsou vždy jedna velká taneční smršť.

Finále Šrapnelu již tradičně obstará od 22.30 hodin česká reggae legenda pohybující se na podiích neuvěřitelných devětadvacet let  – Švihadlo. Skupina vznikla v roce 1983 v jedné mladoboleslavské garáži a to pod původním názvem Nouzový východ. Od roku 1984 už vystupuje pod současným názvem Švihadlo a na české scéně láme jeden reggae rekord za druhým. Skupina je rovněž držitelem prestižního ocenění Akademie populární hudby Anděl v roce 2006.

„Akce se uskuteční v případě příznivého počasí na open air scéně u kulturního domu a v případě nepřízně počasí se akce přestěhuje do kulturního domu," doplnil starosta Týzl.

Vstupné zůstává tradičně devětadevadesát korun a pro ty, kteří přijdou včas, zbude tradičně levnější první soudek dobrého piva.