Děti z DDM zpívaly koledy pod vedením tajemníka města Radka Strankmüllera. Mladí hudebníci byli prokřehlí, neboť bylo pod nulou, a tak hraní na kytaru bylo opravdu náročné. Zatímco se dav přihlížejících zahříval proviantem a svařákem od Gastra Zlatý Kalich, děti se nemohly dočkat vyprávění o Betlémě, neboť zahlédly v klubku ochotníků živou ovci.

„Naše děti se na dnešek moc těšily, na tuto akci jdeme již počtvrté,“ řekla Lucie Bizoňová, která přišla s celou rodinou. Kdo neměl lampión, přišel s loučí či prskavkou. „Nesu louč, protože na lampión se cítím už velký a louč se mi líbí. Měl jsem ji i v průvodu na Martina,“ svítil na cestu loučí jedenáctiletý Matěj Hradský. U radnice své občany přivítal i starosta Miroslav Nenutil a ředitel DDM Miroslav Cvrk, který byl hlasově indisponován, a tak je zastoupil tajemník města.

Divoch pak zahrál zrození Ježíše, které diváci odměnili velkým potleskem. „Děkujeme za dobrou organizaci řediteli DDM M. Cvrkovi , Blaženě Šálové a také tajemníkovi města p. Strankmüllerovi. Opravdu s nimi byla výborná spolupráce. Velký dík posíláme i do Černošíma Věře Knollové za půjčení ovečky,“ poděkovala všem za spolupráci vedoucí divadelního souboru Hana Chválová.