Ta přijela zpívat se skupinou BooM! Band Jiřího Dvořáka. Srdce fanoušků si získala hned úvodní písní a jako bonus přidala přímo na pódiu zákulisní rozhovor. „Kluci z kapely se zajímali, kdo se mnou dělal rozhovor a když se dozvěděli že do Tachovského deníku Ondřej Hájek, který hraje na klávesy vykřikl – tam jsem se narodil! No, a někdo dodal, v Tachovském Deníku? To už tehdy existoval? Tak jsme se hodně zasmáli," uvedla na pódiu zpěvačka.

Sám Ondřej Hájek pak po koncertě situaci více osvětlil. „Víte, nenarodil jsem se v redakci v Tachově, ale v Plané a v Tachově jsem jako dítě žil do tří let. A dodnes tam mám příbuzné," uvedl klávesák skupiny.

Zpěvačka při koncertu využila svůj hlasový potenciál a osobní charizma, odcházející posluchači, kterých bylo téměř na dvě stovky, pěli jen chválu a nechápali, že se nezaplnil celý sál.

„To je ostuda, jednou je tu tak dobrá, úžasná zpěvačka a lidi jsou snad doma, nebo kde. Absolonová má úžasný hlasový rozsah a pro nás to byl velkolepý zážitek! Rozhodně nelitujeme, že jsme šli, protože to bylo jedinečné," uvedl Pavel Zíka s manželkou.

Stejně si pochvalovala i Leonie Klauberová ze Stříbra. „Já už Moniku Absolonovou zažila v Praze na muzikálu Kleopatra. Je to dobrá zpěvačka a bude-li příležitost, opět na ni ráda vyrazím. Je to velmi sympatická a příjemná žena," řekla Klauberová.

Monika Absolonová tedy své publikum rozhodně nezklamala, na závěr přidala písničku a ochotně se i podepisovala a fotila.

Minirozhovor s Monikou Absolonovou 

Stala jste se maminkou, jak Vám to změnilo život?

Maximálně. Malý Tadeáš je teď náš nejdůležitější člen rodiny. Mimochodem, v neděli už mu bude rok! Jsem moc šťastná, že ho mám a je to krásný zdravý kluk.

Bude tedy oslava s dárky?

Něco bude, dárečky také. Ale to hlavní prostě má on i my. A to je jeho zdraví.

Jste velmi vytížená, kdo vám hlídá?

Ti nejlepší, partner a maminka.

Máte nějakou vazbu na Tachovsko, či Plzeňský kraj?

Tak, uvědomuji si, že je tu vždy dobré a vstřícné publikum, celkově je Plzeňsko dobrý region. Tady ze Stříbra mám dokonce dobrého kamaráda Pavla Plánku.

Blíží se konec roku, popřejete něco našim čtenářům?

Přeji všem, aby prožili krásné a poklidné vánoční svátky. Aby se sešli všichni ve zdraví, šťastní, nejlépe v rodinném kruhu.

Martina Sihelská