Hlavním aktérem byl řidič bulharského kamionu. Ten směřoval se svojí dlouhou nákladní soupravou z Dolního Kramolína do Pístova. Nezbývalo, než zavolat hasiče.

„V osadě Pístov sjel kamion ze silnice a zůstal viset ve stráni nad rybníkem," popsala mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.

Hasiči z tachovské profesionální stanice přijeli k místu události rovněž od Dolního Kramolína. Ovšem museli se otočit. „V tomto směru nebylo možné kamion vyprostit a ani ho nešlo na úzké komunikaci objet," vysvětlila mluvčí.

Hasiči se proto museli otočit a vrátit se na místo události z druhé strany, přes osadu Holubín. Kamion, který uvízl v příkopu, vyprostili pomocí autojeřábu. Při nehodě byla poškozena olejová vana tahače, ze které uniklo malé množství kapalin. Hasiči na jejich likvidaci použili sorbent. Řidič vyvázl bez zranění.
Jak nešťastník vysvětlil, na své navigaci si zvolil cestu do Brna a při jízdě se držel pokynů elektronického přístroje. Tyto pokyny jej navedly na úzkou cestu do Dolního Kramolína a dále pak na Pístov. Do Brna se tudy ale skutečně nedostal.

Poškození olejové vany na kamionu nebylo veliké a podařilo se jej na místě zacelit tak, že nákladní souprava mohla po vlastní ose pokračovat dál. Řidič bulharského kamionu pokračoval pak údajně přes Holubín. Kudy pak směřoval do moravské metropole, není Deníku známo.