Operační středisko vyslalo jednotky Hasičského záchranného sboru Tachov a Stříbro k dopravní nehodě kamionu v pondělí před sedmou hodinou ranní.

Na 119. kilometru dálnice D5 před exitem Benešovice sjela nákladní souprava do příkopu. „Kamion se nepřevrátil, zůstal na kolech. Z vozidla uniklo pouze malé množství nafty, které hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu," informovala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Řidič vyvázl podle jejích slov bez zranění. Místo nehody označila správa dálnic výstražnou šipkou a po dohodě s policisty se hasiči vrátili na základnu.
O pět hodin později, tedy v poledne, ale vyjížděli na stejné místo znovu. „Pravděpodobně při vyprošťování kamionu, který havaroval byla poškozena nádrž, ze které začala unikat nafta. Hasiči z Tachova se vrátili na místo události a z poškozené nádrže přečerpali přibližně 400 litrů nafty do náhradních barelů. Z vozovky odstranili naftu pomocí sorbentu a pomohli odtahové službě kamion naložit," doplnila Jakoubková.

Nehoda kamionu se stala ve směru na Prahu. „Třiadvacetiletý řidič vyjel mimo komunikaci. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Na místě byl u řidiče proveden test na zjištění přítomnosti alkoholu a návykových látek, s negativním výsledkem. Příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření," uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková.