"Z dosavadního šetření vyplývá, že jedenačtyřicetiletý řidič jedoucí od Plané nepřizpůsobil rychlost při projíždění pravotočivé zatáčky. Následkem toho vjel do protisměru, kde se čelně srazil s vozidlem jedoucím ze směru Nová Hospoda, které řídil čtyřiačtyřicetiletý muž," uvedla možný scénář dopravní nehody mluvčí Policie České republiky Dagmar Jiroušková.

Čtěte také: Nehod bylo méně, usmrcených více

O tom, že se jednalo opravdu o silný náraz svědčí jak stav obou havarovaných vozidel, tak především poloha auta jedoucího ze směru Planá. To se totiž nacházelo o několik desítek metrů dál v nedalekém poli. Jak dále mluvčí uvedla, oba řidiči byli do nemocnice transportováni letecky. Ale i přes to se dá mluvit o štěstí. Podle dostupných informací totiž oba čelní náraz přežili. "Přítomnost alkoholu v krvi byla u řidiče jedoucího ze směru od Nové Hospody vyloučena. Vzhledem ke zraněním řidiče jedoucího od Plané nebyla dechová zkouška možná. Nyní se čeká na výsledky z odběrů krve," dále řekla Dagmar Jiroušková.

Policie České republiky se bude nehodou, která ochromila provoz na hlavním tahu mezi Planou a Novou Hospodou dále zabývat.

Psali jsme dříve: První letošní smrťák. U Janova zemřel motorkář