Nehoda se stala krátce po druhé hodině ranní, záchranné složky ale byly přivolány až před půl osmou. Mužů si tak nikdo nevšiml více než pět hodin. „Potvrdily to údaje na tachografu," uvedla v neděli odpoledne Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Kamión sjel z dálničního tělesa a narazil do betonového mostu. V místě ale panovala hustá mlha a vozidlo se nacházelo pod svahem, několik metrů pod dálnicí. „Když jsme přijeli, byli oba muži vypadlí a přimáčknutí kabinou. Za pomoci speciálních vaků jsme kabinu oddálili a muže vyprostili," řekl Jaroslav Dvořák, velitel zásahu hasičů. Obě těla už byla chladná a ztuhlá, chladnější byl i motor a bláto na pneumatikách bylo zaschlé.

Kamión, který převážel autodíly, sjel jen pár desítek centimetrů před svodidly, které mohly pádu zabránit. Podle stop na místě bylo znát, že devětačtyřicetiletý kamionář stačil ještě šlápnout na brzdu. Nebyl ale připoutaný stejně jako jeho sedmapadesátiletý spolujezdec. Ten totiž zřejmě spal na lůžku.

Přesnou příčinu tragické události určí až policejní vyšetřování. S největší pravděpodobností ale za ni může řidičův mikrospánek.

Nyní už je také jasné, že škody půjdou do milionů korun. Tahač Volvo byl zcela zdemolovaný, jisté újmy doznal i návěs, nemluvě o nákladu.

Letos už na silnicích Tachovska zemřelo sedm lidí. Poslední nehoda s tragickými následky se stala 21. října ve Vysočanech. Šofér tam nepřizpůsobil rychlost a narazil do palet s betonovými obrubníky. On i jeho spolujezdkyně byli na místě mrtví.