„Lékař mohl jen konstatovat smrt," uvedla Lenka Ptáčková, mluvčí krajské záchranné služby s tím, že na místo byl vyslán i vrtulník. „Před přistáním se však posádka dozvěděla, že jde o exitus," dodala. Helikoptéra tak odletěla zpět na základnu.

Příčinou byla příliš vysoká rychlost. „Automobil nás rychle předjel. Jel směrem na Trstěnice," řekli Deníku na místě události svědci. Informaci potvrdila i Dagmar Jiroušková, mluvčí tachovské policie.

„Při projíždění pravotočivé zatáčky řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla dopravně technickému stavu komunikace, nezvládl řízení a auto uvedl do smyku. Ve smyku vyjel vpravo mimo komunikaci, kde bočně narazil do kmene stromu," sdělila mluvčí.

Na místo byli vysláni dobrovolní hasiči z Plané a profesionální z Tachova. „Ti provedli protipožární opatření a usměrňovali kyvadlovou dopravu. Když kriminalisté muže ohledali, hasiči jej z automobilu vyprostili a pomáhali při naložení do vozu pohřební služby. Pomáhali i při naložení vozidla na plaťák odtahové služby," uvedla Pavla Jakoubková, mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

Škoda byla odhadnuta na sto pět tisíc korun.

V tomto roce už zemřely na silnicích Tachovska čtyři osoby. Do této smutné statistiky není započítána událost, která se stala v noci ze středy na čtvrtek nedaleko Sulislavi. Věc se totiž stala již na území okresu Plzeň – sever.